Dator > hur man bygger en dator i en butik

 • hur man bygger en dator i en butik


 • Om du bygger din egen dator i en butik, kan du anpassa datorn efter dina specifika behov. Det hjälper att veta vad varje komponent gör och vad du bör titta efter i varje del för att passa dina behov. Förenkla urvalsprocessen med hjälp av en guidad inköpslista för att hjälpa dig köpa rätt delar från den butik du väljer att montera din dator

  Du behöver:.
  Tänger
  Skruvmejsel.
  ESD armband.

  Hur man bygger en dator i en butik


  1.
  Välj en processor. Processorn är som en bilens motor: det körs systemet. Slå upp processorn diagram prestanda jämförelse att avgöra hur mycket processorkraft du kan få per dollar. Om du gör en hel del spel, videoredigering eller grafisk design, skulle du dra nytta av en snabbare processor.
  2.
  Välj ett grafikkort (även känd som ett grafikkort). Grafikkortet är den viktigaste delen om du gör en hel del spel, videoredigering eller grafisk design. Som namnet antyder, grafikkort hantera datorns video funktion. Använd grafikkortets prestanda hierarki diagram för att jämföra korten. Om du inte behöver en grafisk kraftpaket, hoppa över detta steg och välja ett moderkort som har en kort ombord video.
  3.
  Välj ett moderkort. Moderkortet är som kommunikationscentralen för alla de olika komponenterna i datorn. Välj ett moderkort baserat på dess förenlighet med den valda processor och grafikkort. Moderkort med flera USB och Firewire-portar är bra för anslutning av flera externa enheter. Dessutom, om du går med ett moderkort som använder ombord video, välja en med grafikkort perifer kortplats ger dig möjlighet att uppgradera datorns video vid ett senare tillfälle.
  4.
  Pick RAM. RAM-minnet bör vara förenligt med moderkortet. Om du gör en hel del multitasking eller använda datorn för komplexa program du borde få mer RAM. Vanligtvis är den näst största tillgängliga RAM-minne storlek är tillräcklig.
  5.
  Välj en hårddisk. De flesta moderna hårddiskar är tillräckligt stora för den genomsnittliga personens användning. Men om du planerar att spara en massa videofiler på datorn, välja en större storlek enhet.
  6.
  Välj en optisk enhet. En skrivbar enhet kan användas för att överföra och säkerhetskopiera data. Frekvensomriktaren skall vara förenlig med de skivor du planerar att använda med datorn (CD, DVD, Blu-ray).
  7.
  Välj ett mål och strömförsörjning. De två är ofta sammanförs. Fallet ska passa moderkortet storlek och nätaggregatet bör ha minst lika grafikkortet rekommenderade strömförbrukning. Om du använder en kort ombord video, kolla processor och moderkort effektbehovet.
  8.
  Välj behövs kringutrustning. Du kan behöva saker som en bildskärm, mus, tangentbord eller högtalare. Istället för att köpa nya kringutrustning, kringutrustning bruk från ett gammalt dator.
  9. EULAs

  tips och varningar


 • Toms Hårdvara för aktuella processor och grafikkort diagram prestanda. Du hittar länkar i "Resurser"-avsnittet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur gör jag uppgradera BIOS på ett ASUS P2B-s?

Relaterade artiklar


 • hur man gör en digital timer
 • hur man byter en lcd inverter på en Compaq Presario 2100
 • hur man byter HD i en iMac G4
 • hur du tar bort operativsystem på compaq bärbara datorer
 • hur smart en hårddisk
 • hur man använder en DVI-splitter
 • hur man kan ändra teckensnitt som används av Epson Stylus CX5000 skrivare
 • Skillnaden mellan PC minne & PC2 minne
 • Canon bläckstråleskrivare S300 felsökning
 • hur man bygger ett Cantenna för ett trådlöst laptop