Dator > IR-spektroskopi tutorial

 • IR-spektroskopi tutorial


 • Termen spektroskopi används ofta för att hänvisa till en särskild undersökning av strålning fenomen som uppstår när en ljusvåg interagerar med ett material. Ett perfekt exempel på denna samverkan är spridningen fenomenet en ljusvåg från ett prisma. I detta avseende är en subdomän av spektroskopiska studier tydligt beskrivas som infraröd spektroskopi (eller IR-spektroskopi), som uttryckligen behandlar med infrarött ljus interaktion fenomen med olika material. Denna interaktion process kan också anges som absorptionen av en ljusvåg från material molekyler, som är ett viktigt undersökande föremål för IR-spektroskopi.

  Theory

  Varje ljusvåg har sin egen särskilda frekvens (och våglängd) som avgör dess synlighet och funktioner färg; alla frekvenser som faller under den elektromagnetiska domän 1 THz till 430 THz är IR i naturen. Detta infrarött ljus-som på grund av sin stora frekvens, har en liten våglängd-absorberas lätt av molekyler av ett material (organisk eller oorganisk), som i sin tur ger energi och sätter dem i en cykel av vibrationer. Denna vibration visar olika egenskaper av en molekyl (som typ av obligationer, kemiska och fysikaliska egenskaper, etc. ), vilka är förknippade med respektive fråga.

  Process

  Den allmänna processen med IR-spektroskopi innebär lysande provet organiska eller oorganiska material med en infraröd ljusstråle. Denna IR-strålen är först passerade provmaterial och kontrolleras för den nivå av energi som har framkallat i provet. En betydande induktion av strålenergi inom provmaterialet avspeglar en stark matchning egenskaper mellan infraröda strålen frekvens och provets molekylära vibrationer (eller frekvens). När denna process avspeglar vibrationsfrekvens prov molekyler, olika centrala prov aspekter-som molekylär obligation egenskaper, fysikaliska och kemiska egenskaper, etc. -i samband med de erhållna molekylära vibrationer avslöjas

  Instrument

  IR. spektroskopi är i allmänhet utförs med hjälp av en IR-spektrometer eller IR spektrograf. Detta spektrometer innehåller en solid strålande källa (dvs en blänga argt eller spiral), en optisk monokromator för filtrering frekvenser och en våg detektor. Det strålande källa som elektriskt värmer upp till 1800 grader Celsius, används för att producera IR frekvenser som filtreras och begränsats av det optiska monokromator och sedan leds genom provet. Slutligen upptäcker detektorn energi nivån på det återstående IR vågor, och på detta sätt, är avläsningar registreras med hjälp av en elektronisk bildskärm (monitor eller LCD).

  Praktiska överväganden

  Som alla andra molekylära undersökningen, IR-spektroskopi Processen har också några överväganden i samband med det. Initialt har det kan avgöras vilken frekvens /frekvens av infrarött ljus skall användas för prov skanning, eftersom IR har en mycket stor domän av frekvenser. Dessutom ger det hela spektroskopi förfarandet bättre resultat om den görs isolerat från externa ljuskällor såsom solljus eller glödlampor. Vidare är det också viktigt att ta en pre-utvärderas och kontrolleras referensprov i beräkningen, då referensvärden för övriga prover ge vägledning till processer materialintyget.

  Program

  IR-spektroskopi har flera program inom biomedicinsk vetenskaper, polymer vetenskaper, rättsmedicinska undersökningar och droger utveckling. Till exempel inom området biomedicin och polymerer vetenskaper, spektroskopi IR används för att analysera den molekylära strukturen och reaktiva egenskaper av organiska föreningar (dvs, polymerer, droger eller kemikalier). Vidare i den kriminaltekniska vetenskapen, anses det viktigt praxis att undersöka bevis prover (t. ex. blod droppar, hår eller fiber) med hjälp av IR-spektroskopi för att fastställa deras ursprung och andra relevanta uppgifter.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du ställer in en 3Com OfficeConnect 56k LAN-modem

Relaterade artiklar


 • hur att överföra video till en hårddisk
 • Hur konvertera wmv till dvd snabb
 • hur man kan spara video till hårddisken om föraren inte stöds av operativsystemet
 • hur blinka linda en bios
 • hur du ställer in en ny AT & T konto på IPAD
 • hur man identifierar ett moderkort med en Acer chip
 • Hur man överför från en hårddisk till ett minneskort
 • felsökning en hp pavilion zt1170
 • hur man kan påskynda en gateway 3522 bärbar dator
 • hur du ansluter datorn ljud till en stereo mottagare