Dator > Hur gör jag uppgradera BIOS på ett ASUS P2B-s?

 • Hur gör jag uppgradera BIOS på ett ASUS P2B-s?


 • Om din Asus P2B-S utrustad dator har problem med USB 2. 0-enheter eller annan hårdvara kompatibilitetsproblem, uppdatera BIOS kan hjälpa. Även om P2B-S har varit ur produktion sedan 2002, tusentals persondatorer använder fortfarande den mycket populära moderkortet. En BIOS-uppdatering bör aldrig underskattas och bör endast utföras om du har provat alla andra korrigerande åtgärder. Därför, innan du börjar, se till att du känner till rätt förfarande för att uppdatera BIOS

  Du behöver:.
  Senaste BIOS-uppdatering för Asus P2B-S moderkort.
  Diskett.
  ASUS EZ-Flash 1.
  0 (ingår i den fasta programvaran i P2B-S moderkortet).


  1.
  Besök viktigaste Asus startsidan för webbplatsen och klicka på "Global Support Site"-länken listas under "Global" menyalternativet i mitten av webbsidan.
  2.
  Bläddra till Asus supportwebbplatsen och anger termen "P2B-S" i sökrutan uppe till högra hörnet på skärmen, och trycker på "Enter".
  3.
  Klicka på "P2B-S tillhörande filer för nedladdning. " En popup-skärm ska visas. Välj ditt operativsystem från de tillgängliga alternativen på rullgardinsmenyn och klicka på "Sök".
  4
  Kontrollera att operativsystemet som visas i rullgardinsmenyn -. Intill det "operativsystem" etikett visas på sidan-är det som du använder. Klicka sedan på "BIOS. " Klicka på BIOS-version länk som har den senaste release datum är associerade med den.
  5.
  Klicka på "Global" nedladdningslänk med den gröna disketten bredvid den. Välj en katalog eller mapp på datorn för att spara BIOS-filen och klicka på "OK. "
  6.
  Bläddra till den katalog eller mapp där du sparade BIOS-filen och infoga en tom diskett i diskettenheten. Kopiera filen genom att markera det och trycka på" Ctrl "och" C "-knapparna på samma gång. Klistra in filen genom att öppna disketten i" Min dator "och sedan trycka på" Ctrl "och" V "knapparna samtidigt.
  7.

  Extrahera BIOS-filen genom att högerklicka på filen och välja "Packa upp här" alternativet på snabbmenyn. När du har extraherat filen kommer en annan fil visas i listan av filer på diskett. Ta bort den ursprungliga, komprimerade filen och skriver namnet på filen som du extraherade på en bit papper.
  8.
  Starta om datorn och se till att disketten är fortfarande i diskettenheten.
  9.
  vänta på att datorn att starta om. Även om det är utför Power-On Self Test (POST), tryck på "Alt" och "F2" tangenterna samtidigt att inleda EZ Flash program som ingår i den inbyggda programvaran i P2B-S moderkort. När du slår på datorn, körs POST-processen under de första sekunderna och visar på skärmen hur mycket RAM-minne, typ av processor och storlek och modell på hårddisken i datorn.
  10.
  Tryck på "1" på tangentbordet för att välja "Save Current BIOS till File". Tryck på "Enter". Programmet kommer då att skriva den nuvarande BIOS-filen till disketten.
  11.
  Tryck på "Esc" knappen för att avsluta och starta om datorn
  12.

  Upprepa processen för att inleda EZ Flash utility programmet genom att trycka på "Alt" och "F2" nycklar under POST.
  13.
  Välj "Uppdatera BIOS Inklusive startblocket och ESCD "alternativet genom att trycka på tangenten" 2 "och trycka på" Enter ". Skriv in namnet på BIOS-filen in den i rutan när det begärs. Programmet kommer sedan be dig för att bekräfta åtgärden. Bekräfta att du vill skriva över BIOS genom att trycka på "Y"-knappen.
  14.
  Vänta på programmet att visa meddelandet "Uppdatera Main Bios Area" och sedan trycka på "Y "knappen.
  15.
  Vänta på EZ Flash programmet skriva över de nuvarande BIOS-filen. Programmet kommer då att visa en skärm som indikerar att uppdateringen av BIOS-chip är klar. Tryck på valfri tangent för att avsluta programmet och starta om datorn.

  Tips och varningar


 • Använd BIOS-filen du har sparat med EZ Flash verktyget flasha BIOS med den gamla versionen om det behövs.
 • När BIOS-uppdateringen är klar återställer BIOS-inställningarna gäller datorns fasta programvara. För att göra detta, tryck på "Delete"-knappen så fort datorn börjar sin Power-On Self Test. Detta gör att du kan gå in i BIOS-skärmen till datorn.
 • EZ Flash BIOS ingår i den fasta programvaran i de flesta PS2-B moderkort. Men om ditt moderkort inte omfattar verktyget kan du hämta det från samma sida som BIOS-filen. Om du behöver ladda ner verktyget, skapa en DOS bootdiskett.
 • Uppdatera BIOS endast om du har prövat allt annat och är relativt säker på att en uppdatering BIOS kommer att lösa ditt problem maskinvarukompatibilitet. Om du gör ett misstag under blixten process kan chip på moderkortet används för att lagra systeminformation skadas och blir obrukbara.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:bärbar dator 6-cells jämfört med 9 cells batteri

Relaterade artiklar


 • om HD-TV-mottagare
 • hur man demonterar en mx7118 gateway laptop
 • AirPort-kort alternativ
 • Lägga till en skrivare till easyshare programmet
 • hur man installerar en di5630-5 modemdrivrutin
 • Hur konvertera en kassett till en CD usb
 • hur man installerar ljus i en dator torn
 • Felsökning för HP 3915 skrivare
 • hur handeln med begagnade IBM laptop för nya
 • Hur du tar isär en Dell-dator