Dator > vad är en volt ampere?

  • vad är en volt ampere?


  • En volt ampere är enheten för skenbar effekt. Den skenbara effekten är vad som faktiskt används av en delvis reaktiv last. Detta skiljer sig från sanna kraft, som är den kraft som läggs på lasten och är vad som mäts på bostäder elmätare. Delvis reaktiva belastningar omfatta datorer, luftkonditionering och kylskåp

    Power

    Power i en direkt strömkretsen ges av produkt av spänning och strömstyrka enligt följande P=V * I Watts. I en likström krets, flyter den nuvarande alltid i en riktning. Makt är ett mått på energi ges eller fattas av kretsen per tidsenhet. Till exempel konverterar ett batteri kemisk energi till elektrisk energi och levererar den till en kurs som ges av makt.

    Växelströmskretsar

    I växelströmskretsar nuvarande ändrar riktning med jämna mellanrum, liksom gör spänningen. Deras variationer kan beskrivas med hjälp av sinusvågor. Till exempel den nuvarande kan skrivas som i=I * cos (w * t) och spänningen som V=V * cos (w * t), där cos () är cosinus funktion, jag och V är de högsta värden som ström och spänning kan ha i en cykel, t är tiden och w är frekvensen. I USA, kommersiell elkraft distributionssystem använda en frekvens på 60 Hertz.

    Resistiv last

    Om variationen i ström och spänning sinusvågor är identiska, då strömmen är resistiv. Identiska variation i vågform innebär att de stiger och faller på samma gång, så båda topp samtidigt, omvänd riktning samtidigt och når sin minsta värde på samma gång. I detta fall all energi som tillförs lasten används av lasten. Glödlampor är ett exempel på en resistiv last.

    Reaktiv belastning

    När ström och spänning uppgång och fall vid olika tidpunkter, är de två sinusformade vågen former sägs vara ur fas och lasten är reaktiv. Fasskillnaden motsvarar skillnaden i cykeln av de två vågorna. Till exempel en våg kan nå sin kulmen värde medan den andra närmar sig sitt lägsta. I detta speciella fall att fasen är 90 grader och ström och spänning sägs vara ur fas. När den nuvarande och spänning är i fas belastningen är rent reaktiv.

    Delvis Reaktiv belastning

    I verkliga växelströmskretsar belastningarna delvis reaktiva och delvis resistiv, och typiskt ström och spänning är i fas med 45 grader och inte nittio. Detta innebär som en kvantitet ökar den andra också ökar och är inte alltför långt efter. Den kommer att nå sin kulmen värde strax efter den första man gör.

    Skenbar effekt

    Den skenbara effekten är effekten emot av lasten i en delvis reaktiv krets. På grund av fasskillnaden mellan ström och spänning tillämpas makten skiljer sig från den makt som används av lasten. Tillförd effekt kallas den sanna kraften och har andelar i watt, medan den skenbara effekten har enheterna Volt Ampere för att skilja den. För sinusformad variationer i ström och spänning makten Papplied är relaterat till den verkliga makten Ptrue med formeln Ptrue=Papplied * cos (fas), där fasen är skillnaden mellan de två vågorna.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:vad är ett UDMA CF-kort?





Relaterade artiklar


  • hur du tar bort kryptering partition på Kingston flash-enhet
  • hur man byter en hårddisk i en macbook aluminium
  • hur du kan få en CD-enhet till en IBM tror pad
  • hur man korrekt installera en hårddisk till en Dell OptiPlex gx260
  • vad är en diod församling?
  • hur man byter strömkälla i en stationär PC
  • hur man byter hårddisk i en Solid State Disk laptop
  • hur du ansluter ljud från en Jabra A320
  • hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare
  • hur man flasha BIOS-enheten FRM flash