Dator > typer av 3-D skannrar

 • typer av 3-D skannrar


 • 3-D skannrar (tredimensionella skannrar) skapa 3-D datormodeller genom att samla in egenskaper från ett objekt som färg, form eller inre struktur. Miljontals punkter plottas på x, y och z-axlarna för att återskapa objektet digitalt. 3-D skannrar kan användas för att maskindelar, inspektera objekt för kvalitet och att arkivera objekt till en dator. 3-D skannrar kan delas in kontakt och beröringsfria enheter.

  Kontakt

  3-D kontakt skannrar använder en sond i slutet av en mekaniserad arm för att kontakta ytan av objektet att utföra en noggrann genomsökning. En typ av 3-D kontakt scanner är CMM (koordinatmätmaskiner maskin) som använder sin sond för att rita punkter på x, y och z-axlarna. Dessa typer av skannrar används ofta i leranimation och tillverkning. Kontakten 3-D scanner är långsammare än en icke-kontakt scanner men det kan vara mer exakt. Denna typ av scanner fungerar inte bra med föremål som inte får vidröras vilja sköra eller antika föremål.

  icke-kontakt

  Till skillnad kontakt skannrar, behöver icke-kontakt 3-D skannrar inte göra fysisk kontakt med ytan på ett objekt. Med hjälp av antingen aktiv eller passiv metoder skapar scanner en korrekt molnet av poäng som används i rapid prototyping, teknisk analys, virtuell montering och andra industrier. När det gäller ömtåliga föremål, är icke-kontakt 3-D scanners oftare används.

  Aktiva beröringsfria

  Aktiv icke-kontakt 3-D skannrar avger balkar av strålning och sedan rita poäng baserat på hur strålning reflekteras från objektet. Det finns flera typer av aktiva icke-kontakt 3-D skannrar, inklusive flygtiden bildläsare, skannrar triangulering, strukturerad ljus skannrar och magnetisk resonans skannrar imaging. Dessa enheter är snabba på scanning om de inte registrerar mörkt röda eller svarta eftersom dessa färger absorberar ljus. Dessa skannrar också visar inte transparenta ytor mycket väl på grund av strålning som passerar genom dem.

  Passiv beröringsfri

  Passiva beröringsfria 3-D skannrar använder omgivande strålning finns runt objektet för att avgöra dess form. Dessa är de billigaste av alla skannrar och att de ofta använder en som redan finns ljuskälla för att utföra sökningar. Det finns flera typer av icke-kontakt passiv skannrar inklusive stereoskopisk video skannrar, bildbaserad skannrar modellering och skannrar siluett.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man gör en klyfta tecken med tangentbordet

Relaterade artiklar


 • hur man läser ett microSD 4GB
 • hur man ansluter en adapter minneskort till en bärbar dator
 • voip fax frågor
 • hur man byter grafikkort i en Dell Inspiron 1720 laptop
 • hur man köper skrot laptop batterier
 • Felsökning av en hp pavilion dv2500 bärbar mikrofon fungerar inte i chatten
 • hur ta reda på hur mycket RAM är i en T2000
 • hur man kan jämföra priser och funktioner av stationära datorer
 • gör det själv DVI till ADC-kabel
 • hur man gör en digital timer