Dator > hur man installerar en andra hårddisk i en stationär Sony Vaio rb30

 • hur man installerar en andra hårddisk i en stationär Sony Vaio rb30


 • Oavsett om du har helt fyllda din aktuella enheten eller om du bara behöver extra lagringsutrymme för video, bilder eller spel, installera en andra hårddisk är ett enkelt sätt att utöka lagringskapaciteten på din Sony Vaio RB30. Även om många människor krympa avstånd från idén om att öppna sin dator och installerar hårddisken själva installera en hårddisk är lika enkelt som att ansluta ett par kablar och vrida ett par skruvar

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Skruvarna i hårddisken.
  SATA-hårddisk.
  SATA-hårddisk kabeln.


  1.
  Rensa bort en hård plan yta att använda som en arbetsyta. Se till att du inte står på mattan när du arbetar på datorn. . Detta kommer att minska risken för elektrostatisk urladdning, vilket kan förstöra känslig datordelar
  2
  Kroka alla kablar från skrivbordet tornet enheten. Ställ tornet enheten horisontellt på dess högra sida på den klarerade-off arbetsyta. Skruva loss de två skruvarna på baksidan av sidopanelen med hjälp av en stjärnskruvmejsel.
  3.
  Skjut panelen genom att ta tag den med handen och dra den mot datorns baksida. Lyft av sidopanelen och den åt sidan.
  4.
  Leta reda på aktuella hårddisken och koppla ur SATA och ström kabeln från baksidan av enheten. Observera att du måste ta bort den aktuella hårddisken för att installera den andra hårddisken. Hårddisken kommer att finnas i början av tornet enheten.
  5.
  Skruva loss de två skruvarna som håller hårddisken fästet med stjärnskruvmejsel. Ta bort hårddisken fäste, tillsammans med hårddisk, genom att dra det rakt ut.
  6.
  In den nya SATA-hårddisk i hårddisken fästet, under den aktuella enheten, med hjälp av styrskenorna på fästet till linje köra upp. Rada upp skruvhålen med hålen på enheten och sätt in fyra hårda skruvar köra in de fyra hörnen på hårddisken för att säkra den i hållaren. Se till att inte för hårt, eller du kan skada enheten.
  7.
  Sätt in hårddisken fästet tillbaka i springan som du tog bort den, se till att den ställer upp skruvhålen. Sätt i och dra åt de två skruvarna som du tog bort när du extraherade hårddisken fästet.
  8.
  Anslut SATA kabeln och strömkabeln som du bort från den aktuella hårddisken tillbaka till det. Lokalisera en ledig strömkabel från strömkällan och anslut den till den andra hårddisken. Om det inte finns några fria matningskabel på strömkällan, måste du installera en splitter strömkabel på sladden som du är ansluten till den ursprungliga hårddisken.
  9.
  Anslut en nya SATA hårddisk kabeln till en tom SATA kortplats på moderkortet. Anslut den andra änden av den nya kabeln till den nya hårddisken.
  10.
  Sätt tillbaka luckan på sidan av höljet och skjut det på plats igen. Sätt i och dra åt skruvarna som håller fast sidopanelen och placera din Vaio torn tillbaka i sitt rätta plats. Sätt i alla kablar och slå på datorn. Klicka på "Start" och välj "Den här datorn. " Leta reda på andra hårddisk under "hårddiskar" så att du installerade det på rätt sätt.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur man överför e-posta bilder till en disk

Relaterade artiklar


 • HP 7410 ADF Roller felsökning
 • hur man skriver ut en musik spellista
 • hur man installerar en HP Pavilion 725n strömförsörjning
 • hur man kan spara video till hårddisken om föraren inte stöds av operativsystemet
 • faxserver funktioner
 • hur man installerar en quad-processor i ett M17x
 • hur man rengör st pop ups med administrativa verktyg
 • hur man rippar bilder från en dvd bild fil
 • hur man tråd en dator
 • Så här åtgärdar tråkiga bläck färg på en kanon W6200 skrivare