Dator > hur man fixar ett vägguttag för en laptop

 • hur man fixar ett vägguttag för en laptop


 • Ett brutet strömuttaget på en bärbar dator kan göra den obrukbar. Utan ett väl fungerande jack, kan den bärbara datorns batteri inte laddas av nätsladden. Normalt sker en bruten eluttaget när du flyttar din bärbara dator utan att koppla ur nätsladden. Övertrycket på domkraften kan orsaka löda att bryta. Skickar din bärbara dator för att få uttaget repareras kan kosta några hundra dollar och du kommer att vara utan din bärbara dator under minst ett par dagar. Om du har en lödkolv och några skruvmejslar, kan du ersätta uttaget på egen hand och har din bärbara dator igång igen på nolltid.

  Du behöver:
  jack ersätter makt
  . Lödkolv och löd.
  DESOLDER pump.
  Platt skruvmejsel.
  Phillips-skruvmejsel.
  Service manualen för din bärbara dator om möjligt.
  Elektrostatiska urladdningar bandet.


  1.
  Köp ett ersättningskraft jack för dina specifika laptop. Kontakta tillverkaren av din bärbara dator att köpa en. Alternativt kan du prova online återförsäljare att hitta rätt uttag.
  2.
  Se servicemanualen för komplett demontering instruktioner. Detta är viktigt eftersom alla bärbara datorer skiljer sig åt, så att processen kommer att variera. Flera tillverkare tillhandahålla service manualer på sina webbplatser, så kolla på nätet om du inte har den ursprungliga. Om du inte kan hitta en, måste du använda ditt goda omdöme och de allmänna anvisningarna i denna guide för att plocka isär din bärbara dator.
  3.
  Fäst en elektrostatisk urladdning bandet på handleden . Anslut den andra änden till något av metall. Statisk elektricitet kan skada din bärbara dator, och den elektrostatiska urladdningar bandet kommer att hålla dig jordad och förhindra det från att hända.
  4.
  Börja demontering din bärbara dator. Ta bort batteriet och nätsladden. Lägg den upp och ner och ta bort eventuella täcker från botten av den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort hårddisken, den optiska enheten och minnen från din bärbara dator. Typiskt hårddisken kommer att placeras i en vik mot framsidan av datorn. Ta bort alla skruvar som håller den på plats och skjut den åt sidan för att koppla bort den från moderkortet. Den optiska enheten är normalt hålls på plats av en skruv. Avlägsna skruven och dra ut enheten och bort från den bärbara datorn. Slutligen, pinnar minnet vanligtvis hålls på plats av två clips. Sprid klipp isär och minnen kommer att dyka upp. Ta dem i kanterna och dra ut dem ur viken.
  6.
  Ta bort alla andra skruvar längst ner på din bärbara dator. Placera skruvarna åt sidan, och se till att dokumentera exakt vilka hål de togs ur så du kan väl byta ut dem senare.
  7.
  Vänd laptop med rätt sida upp och använda en platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet bezel längst upp på tangentbordet. När den är borttagen tangentbordet. Tangentbordet är typiskt skruvas i och med anknytning till moderkortet genom en datakabel. Ta bort skruvarna och lossa datakabel för att ta bort tangentbordet.
  8.
  Koppla ur och ta bort displayen. Ta bort eventuella skruvar ansluta displayen till den bärbara datorn basen. Koppla bort alla kablar ansluter skärmen till moderkortet. Ta bort displayen från den bärbara datorn basen.
  9.
  Bort några skruvar längs den övre luckan på din bärbara dator och noggrant bänd upp locket och ta bort den från basen.
  10.
  bort några skruvar ansluta moderkortet till den bärbara datorn basen. Ta bort alla andra komponenter som är anslutna till moderkortet, inklusive den trådlösa adaptern. Du behöver inte ta bort CPU och kylare. Ta bort moderkortet från den bärbara datorn basen.
  11.
  Hitta strömuttaget, oftast på baksidan hörnet av moderkortet. Värm upp din lödkolven på denna punkt.
  12.
  Använd din lödkolv för att värma löda hålla strömbrytaren uttaget på plats, och använda DESOLDER pumpen för att ta bort det som det smälter. Applicera inte alltför mycket till löda eller så kan du skada moderkortet. Ta bort den gamla uttaget.
  13.
  Placera färskt löda runt båda sidor eller ingångarna på moderkortet för vägguttag. Skjut in den nya strömuttaget på plats. Löd anslutningarna på plats.
  14.
  Återmontera din bärbara dator och anslut strömkabeln.

  Tips och varningar


 • Dokument varje steg i demonteringen, antingen genom skisser eller fotografier. Detta gör att du kan väl ihop den bärbara datorn.
 • När du tar bort en skruv, tejpa fast den till den bärbara datorn bas nära hålet för att göra det lättare att ersätta.
 • Öppna din bärbara dator kommer att upphäva garantin. Bara försöka sig på detta reparera om din bärbara dator är ur garanti.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Felsökning av Xerox Phaser 6200

Relaterade artiklar


 • hur man byter det interna modemet för en Toshiba L45-s7423 laptop
 • hur man byter en PowerBook G4 logikkortet
 • hur man byter en Toshiba laptop strömbrytare
 • hur man byter en hårddisk i en Dell 660
 • hur man får köra ut ur en HP p1413a skrivbord
 • Creative WebCam videoeffekter
 • qwerty effektivitet
 • Hur man överför bild-projekt bilder till en ny dator
 • hur man uppgraderar minnet på MSI Wind
 • Hur konvertera 1,8 "HD (ZIF) till IDE (44pin laptop)