Dator > hur man använder en DVD för TV

 • hur man använder en DVD för TV


 • Skillnaden mellan datorer och tv växer tunnare hela tiden, eftersom nya TV-apparater är konstruerade för Internet-förberedd, och datorer används för att visa TV-program från olika källor. DVD-enheter är standard i nästan alla stationära och bärbara datorer som säljs idag, och video och ljud från dessa datorer kan dirigeras till en TV för visning DVD, förutsatt att två kompatibla in-/utgångarna eller du har rätt adaptrar för att överbrygga klyftan . mellan de två

  Du behöver:
  kabel-VGA, DVI, S-Video eller HDMI med adapter som tillval, såsom DVI-till-HDMI.
  Ljudkabel, troligen enda stift 3.
  5-mm, med valfri 3.
  5mm-till-RCA-adapter.


  1.
  Bestäm resurs eller resurser tillgängliga på din TV som kan användas för att ansluta en dator. Det kan vara antingen en direkt VGA (Video Graphics Array) eller DVI (Digital Visual Interface) PC-ingång, eller HDMI (High-Definition Multimedia Interface) eller S-Video, som vissa datorer har en utgång för. Varje typ av bidrag bör vara tydligt märkta på panelen på TV för förtydligande.
  2.
  Bestäm utgång eller utgångar som finns på din dator för att överföra signalen till en extern bildskärm. För stationära datorer kommer att sannolikt VGA eller DVI (eller möjligen HDMI, med nyare modeller), och bärbara datorer kan funktionen någon av dessa tre eller S-Video.
  3.
  Köp kabeln i format som stöds av båda enheterna, och även utan en adapter om de två inte stämmer överens exakt. Till exempel, DVI-till-HDMI-adaptrar finns tillgängliga, som HDMI är en vanligare insats i nyare modell TV.
  4.
  Anslut kabeln från datorns utgång till lämplig ingång på TV. Komplett alla nödvändiga åtgärder för att dirigera datorns video till en extern skärm som kan tänkas när man använder en bärbar dator, som att trycka "Fn" och "F4" samtidigt.
  5.
  In en DVD i datorns optiska enheten och ställa in TV: s videoingång inställningen för datorns ingång. Videon ska visas på bildskärmen, och DVD kommer att börja spela på datorns standard DVD-spelare program när det laddas.
  6.
  Lyssna på ljud från datorns högtalare eller dra den till TV: n och om din TV medger. Med en HDMI-ingång, skulle det vara automatisk. Om din TV har en enda fronter 3,5-mm ljudingång att följa med DVI-eller VGA-ingång, köp den typen av kabel och anslut den från line-out eller hörlursuttaget på din dator. Om du använder S-Video, köp en 3,5-mm-till-stereo RCA-kabel och anslut den från line-out eller hörlursuttaget till RCA-ingång som åtföljer S-videoingång.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man ansluter en MacBook till högtalare

Relaterade artiklar


 • hur isär en laptop lcd
 • hur man installerar ett EVGA GeForce 7600GT 512 MB grafikkort
 • Hur konvertera till usb
 • Canon BJC 2000 skrivare felsökning
 • rensar en Western Digital hårddisk
 • vad prov krävs för MCSE?
 • hur man installerar usb & Power ledde kablar på en PC
 • bakgrundsbelysningen inte stanna i min MacBook
 • fördelarna med random access memory
 • hur man installerar en USB-enhet masslagringsenhet i Windows 98