Dator > hur du hittar och tar bort moderkortet från en dator

  • hur du hittar och tar bort moderkortet från en dator


  • Varje dator har ett moderkort. Det är den viktigaste kretskortet inuti datorn där all hårdvara ansluts med datorn. Detta är ett ofta lång och mödosam process, men det finns flera skäl som motiverar avskaffandet moderkortet. Du kanske drabbas av allvarlig hårdvara och maktfrågor eller du kanske vill uppgradera datorns moderkort. Oavsett anledning behöver du veta hur man korrekt att lokalisera och säkert ta bort moderkortet från skrivbordet

    Du behöver:.
    Stjärnskruvmejsel.
    ESD armband.


    1.
    Stäng av din stationära dator och koppla loss alla kablar och externa enheter. Bifoga en ESD (elektrostatisk urladdning) eller antistatiskt linda på handleden, och fäst sedan handledsremmen gästbok klipp att ytterhöljet på skrivbordet. Detta förhindrar skador på datorns komponenter som orsakas av statisk elektricitet.
    2.
    Rotera skrivbordet så baksidan är vänd mot dig. Ställ skrivbordet på vänster sida och ta bort panelen sida tillgång. Denna process kan variera från skrivbordet till skrivbordet, men i allmänhet måste du ta bort en eller två tummen skruvarna från den övre och nedre högra hörn av skrivbordet: s baksida. Men vissa stationära datorns sida paneler bara hålls på plats med en låsflik.
    3.
    Tag i sidostycket och skjut bort det från datorn. Detta kommer att avslöja alla dina datorns inre delar.
    4.
    Koppla ur och ta bort all hårdvara och enheter som är anslutna till moderkortet. Detta inkluderar ditt RAM, hårddisk, modem och trådlöst kort. Detta innebär också att alla data och kraftkablar måste tas bort från moderkortet. Metoder för hårdvara avlägsnande skiljer sig åt mellan stationära modeller. Det bästa du kan göra är att få en kopia av datorns service eller underhåll manual. Många datortillverkare som Dell och Hewlett Packard har sin tjänst manualer tillgängliga gratis på deras hemsidor.
    5.
    Hitta och ta bort alla skruvar som håller fast moderkortet på skrivbordet hölje. Skruvarna ligger oftast längs yttre kanten av moderkortet.
    6.
    Leta upp seriella portar på baksidan av datorn. Ta bort insexskruvarna säkra de seriella portarna på plats.
    7.
    Tag i ytterkanterna av din moderkort, börja lyfta upp på moderkortet från höger sida och sedan lyfta hela moderkort ut från skrivbordet höljet och ställ den åt sidan.

    tips och varningar


  • Ta del av var och hur all hårdvara och datakablar är fast, installeras och ansluts att moderkortet. Använda alla nödvändiga medel för att hjälpa dig att komma ihåg, om du tar bilder eller rita en enkel skiss.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man fixar ett vägguttag för en laptop





Relaterade artiklar


  • Hur konvertera USB till en Bluetooth-adapter
  • hur man band bandkabel
  • hur man avgör om bärbara RAM är hög eller låg densitet
  • felsökning Compaq Presario mv540
  • felsökning en HP Photosmart 3210 skrivaren
  • Creative WebCam videoeffekter
  • instruktioner för installation av interna hårddiskar
  • Vilka är de hastigheter på DDR och SDRAM?
  • hur man installerar en Compaq Evo D510 moderkort
  • hur man kan spara uppgraderingar till ett hopp enhet