Dator > vad är skillnaden mellan en logisk och primär partition?

 • vad är skillnaden mellan en logisk och primär partition?


 • Partitionera är en process av att dela en dators hårddisk virtuellt rum i delar för att förbereda dem för användning eller att separera dem för olika användningsområden. Det är primära, utökade och logiska typer av skiljeväggar. Datoranvändare kan skapa och ändra fyra primära partitioner, med infödda eller programvara från tredje part. En av de primära partitioner används för operativsystemet och de övriga tre är för flera OS eller datafiler utifrån användarnas behov

  primära partitioner

  Hårddiskar kan ha en till fyra primära partitioner på grund av strukturen av Master Boot Record. Endast en primär partition är erkänt som aktiv och det används av operativsystemet för att starta datorn. Alla andra primära partitioner ignoreras av OS. Datorer med en enda partition innehåller ett FAT-filsystem. De andra tre partitionera platser förbli tomma.

  Extended logiska partitioner

  En av de fyra primära partitioner kan betecknas som en utökad partition som kan delas upp i flera logiska partitioner. Logiska partitioner kan aldrig primära partitioner. Den ursprungliga strukturen på hårddisken var begränsad till fyra partitioner, som ansågs alltför restriktiv, så den utökade partitionen systemet utvecklades. En utökad partition kan upp till 24 logiska partitioner

  flera partitioner

  Om mer än en partition används, kommer man att den primära partitionen eller "C:". Fordon och en kommer att vara den utökade partitionen med alla av det logiska partitioner ("D:", "E:", "F:" etc. ). Alla andra partitioner kommer att vara primära partitioner, men bara den första primära partitionen kommer att märkas aktiv.

  Fördelar med flera partitioner

  Det finns många fördelar med att ha flera partitioner på en enda dator, inklusive separera operativsystemet filer från regelbundna användare av register, hålla grupper av likartade uppgifter på samma plats, skiljer filer, t. ex. loggar, som verkligen fyller upp partitioner snabbt, med flera operativsystem på en och samma datorn, skydda data på en partition när en annan partition blir skadade eller infekterade; och öka effektiviteten genom att ha mindre partitioner, vilket påskyndar disk rengöring, defragmentering och andra processer.

  Partition Länka

  Master Boot Record innehåller tabellen master partition, som lagrar information för de fyra partitionerna, inklusive den utökade partitionen. Befälhavaren partitionstabellen är kopplad till den första logiska partitionen: s information, och den partitionen länkar till nästa logiska partition, vilket gör en kedja av länkar för varje logisk partition.

  Enhetsbeteckningar

  Disketter, om det är installerat, använd enhet bokstäverna "A" och "B:". Det aktiva primär partition använder "C:" och de andra tre skulle vara "D:", "E:" och "F:. "Andra enheter som flyttbara enheter, använda andra gratis enhetsbeteckningar, t. ex. " G: "," H: "," Jag. "Och så vidare

  flera hårddiskar

  Om en andra hårddisk läggs till i datorn, kommer det att ha sin egen primära och utökad partition Den första hårddiskens primär partition "C:". så den primära partitionen på den andra hårddisken kommer att "D:" och alla logiska partitioner av den första hårddisken kommer att ändra enhetsbeteckningar. Detta kan orsaka konflikter på grund av enhetsbeteckningar tidigare använts av andra partitionerna, förare och andra enheter eller mjukvara. Detta kan förhindras genom att förbehålla den primära partitionen för den första hårddisken och bara skapa en utökad partition på den andra hårddisken.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:skillnaden mellan DVD-RW & DVD-R skivor

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter TV: n med datorn
 • hur reparera minne på XP
 • hur du tar bort minnet från ett CompactFlash-kort
 • batteri för bärbar dator felsökning
 • hk trådlös skrivare problem
 • Hur konvertera en dator till NDS
 • Hur man köper rätt dvd drivrutin för din dator
 • nackdelar med att använda videokonferenser i en verksamhet
 • hur man rengör en Polywell hårddisk
 • hur du lägger till på en HDTV-mottagare