Dator > problem med Micro SD-kort läsare

 • problem med Micro SD-kort läsare


 • Micro Secure Data (micro SD)-kort, som använder teknik flashminne för förvaring av digitala filer, kan ansluta direkt till enheter som smarta telefoner, digitalkameror och digitala videobandspelare. Om du har lagrat filer på ett micro SD-kort och vill överföra filer till din dator, kan du göra det genom att ansluta en micro SD-kortläsare till datorn. När du har satt i läsaren, kan du infoga micro SD-kort i den och datorn kommer att känna igen de filer som om de var lagrade på en separat hårddisk.

  Performance

  När du infogar en micro SD-kortläsare i vissa Windows-operativsystem du kan få ett oväntat dialogrutan Spela upp automatiskt. Meddelandet, som kan variera beroende på den specifika operativsystem, kommer att läsa något i stil med "påskynda mitt system med Windows ReadyBoost. " Textmeddelandet refererar till en inbyggd Windows-verktyg som låter dig använda minnet på alla kort du sätter i läsaren som cache-minne. Genom att använda minnet på korten, kan ditt system förbättra dess prestanda utan att du behöver lägga till mer fysiskt minne. Du kan välja att aktivera verktyget eller ignorera det. Din micro SD-kortläsare kommer att fungera som väntat oavsett om du aktiverar Windows ReadyBoost.

  Läsbarhet

  När du ansluter din mikro SD-kortläsare till datorn, till exempel genom att ansluta den till en USB-port, kan du finna att datorns operativsystem inte känner igen läsaren. För att åtgärda problemet kan du behöva installera en drivrutin på datorn som gör det möjligt att kommunicera med micro SD-kortläsaren. Kortläsare tillverkare gör drivrutiner för sina läsare tillgängliga på deras webbplatser och ge detaljerade installationsinstruktioner. Innan du söker efter en drivrutin, bekräftar att läsaren är ordentligt ansluten till datorn. Om möjligt, försök att koppla läsaren till olika USB-portar på datorn för att se till att problemet inte låg i hamn i stället för läsaren.

  Formatering

  När du infogar en micro SD-kort i läsaren kan du få ett felmeddelande om att kortet inte är formaterat. Detta kan inträffa när du använder micro SD-kort som har hög densitet, såsom typ M flerskiktiga kort, eller att erbjuda snabbare kommunikation, såsom typ H snabba kort. De två specialiserade typer av kort som inte har samma breda kompatibilitet som standard kort, som kräver särskild kortläsare. Du måste antingen använda vanliga micro SD-kort med dina läsare eller byta ut läsaren med en micro SD-kortläsare kompatibla med Typ M och Type H kort.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:vad är en IEEE 1394-kort?

Relaterade artiklar


 • vad är ett microSD-kort läsare?
 • Hur konvertera en vga till en sammansatt video fil
 • hur du återvinner dator plast
 • hur du tar bort en hård konfiguration köra raid
 • Hur konvertera VHS videoband till dvd
 • hur du tar bort djupa repor på en skiva
 • Skillnaden mellan CD-R & CD-RW skivor
 • hur man kan kontrollera om datorn nätaggregat blåses
 • hur man bygger en dator online med gratis tutorials
 • hur man kopierar drivrutiner till en ny hårddisk