Dator > hur reparera ett vägguttag på en Acer laptop

 • hur reparera ett vägguttag på en Acer laptop


 • Ett brutet power jack kan göra din Acer laptop ingenting mer än en dyr Papperspress. Utan en fungerande eluttaget kan det uppladdningsbara batteriet i din bärbara dator inte få makt och din bärbara dator startar inte. Byte av eluttaget kan bli dyrt om du skickar den till en reparationsservice, och du kommer vara utan datorn en stund. Du kan spara den tid och kostnad genom att lära hur man gör det själv. Tänk på att försöka ersätta strömuttaget på din Acer kommer att upphäva garantin, så inte försöker detta om din bärbara dator är fortfarande under ett. . Kontakta Acer för ett auktoriserat servicecenter

  Du behöver:.
  Elektrostatisk urladdning band
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Lödkolv.
  Löd.
  Ersättningskraft jack.
  DESOLDER pumpen.


  1.
  Fäst en elektrostatisk urladdning band på handleden. Anslut den andra änden till något av metall. Detta kommer att förhindra statisk elektricitet från att skada din bärbara dator.
  2.
  Lägg din Acer laptop med framsidan nedåt på ett bord. Ta bort batteriet och nätsladden. Ta bort skruvarna som håller hårddisken och minnet täcker på plats, och ta bort skalen.
  3.
  Ta bort skruven som håller DVD-enheten på plats som normalt återfinns i direkt anslutning till minnesmoduler . Använd en skruvmejsel för att trycka på DVD-enheten ur den bärbara datorn bas, och ta ut hårddisken.
  4.
  Ta bort hårddisken genom att skjuta den till höger för att koppla ur den från moderkortet. Lyft hårddisken upp och ut över bukten.
  5.
  Ta bort minnesmodulerna. Bred ut spärrarna på båda sidor av minne för att orsaka minnen att dyka upp. Skjut sticker ut från den bärbara datorn basen. På dom flesta Acer modeller kan du också ta bort det trådlösa kortet vid denna punkt, eftersom det finns vanligen i direkt anslutning till minnesmodulerna. Koppla de två antennkablar ansluta kortet till moderkortet. Sprid spärrarna precis som du gjorde med minnet och ta bort kortet.
  6.
  Ta bort alla skruvar från undersidan av datorn.
  7.

  Vänd den bärbara datorn över och använda en platt skruvmejsel för att bända upp och ta bort tangentbordet bezel. Ta bort alla skruvarna tangentbordet på plats. Lyft upp tangentbordet och koppla loss den från moderkortet för att ta bort den.
  8.
  Bort i teckenfönstret genom att ta bort några skruvar som håller den på plats. På de flesta Acer modeller finns två skruvarna till panelen. Koppla bort alla kablar ansluter skärmen till moderkortet och ta bort displayen.
  9.
  Hjälp av en vanlig skruvmejsel, försiktigt bända den övre luckan upp från den bärbara datorn bas. Sakta glida skruvmejseln runt sidorna och ta bort den övre luckan. Detta avslöjar moderkortet.
  10.
  Ta bort eventuella skruvar som håller moderkortet till den bärbara datorn bas, och koppla bort eventuella återstående kablar. Ta bort moderkortet genom att försiktigt lyfta upp den vänstra sidan och skjuta ut den ur den bärbara datorn basen.
  11.
  Leta eluttaget, normalt återfinns i det bakre vänstra hörnet på en Acer bärbar dator. Vänd moderkortet över och leta reda på löda hålla strömbrytaren domkraften på plats. Hetta upp löd med din lödkolv att lossa den gamla löda. För en ren borttagningen använder en DESOLDER pump för att ta bort den gamla löda. När lodet har lossnat eller tagits bort, ta bort den gamla kontakten från moderkortet.
  12.
  Sätt in den nya kontakten i moderkortet och löda den på plats.
  13.
  tillbaka moderkortet och sätta ihop din Acer laptop.

  tips och varningar


 • att undvika skador på Acers eluttaget, dra ut kontakten innan du flyttar din bärbara dator.
 • Undvik att använda för mycket lod kan vara för mycket som faktiskt hindrar uttag från att fungera ordentligt.
 • Använd alltid elektrostatisk urladdning bandet, eftersom statisk elektricitet kan skada moderkort eller andra känsliga komponenter i datorn.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:dedikerade vs integrerade grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en frontech webbkamera till en bärbar dator
 • hur man ändrar en Intel iMac enhet
 • hur du skannar bilder på en HP G4050 scanner
 • hur man fixar en CPU-fläkt inte upptäcks
 • hur du ansluter en bärbar skärm som en tv
 • hur till återvinna partitionsinformation
 • hur märkspänningar nätaggregatet på en dator
 • hur man konfigurerar en USB 2.0 till en seriell RS232-adapter
 • hur man bränner spel till en DVD
 • hur man ansluter en elektretmikrofon mikrofon till en pc