Dator > hur man fixar en trasig laptop gångjärn

 • hur man fixar en trasig laptop gångjärn


 • En trasig laptop gångjärn kan göra din bärbara dator oanvändbar. Om din bildskärm inte kommer att hålla öppet eller känns lös, det är dags att byta ut gångjärnen. Byte av gångjärn kan ge din bärbara dator ett nytt liv och spara på bekostnad av att köpa en ny. Innan du börjar hålla ett par saker i åtanke. Byte av gångjärn kräver att du öppnar upp insidan av din bärbara dator, som kommer att upphäva garantin om den är fortfarande under ett. Dessutom varierar laptop demontering mycket av tillverkaren. Dessa instruktioner är endast allmänna anvisningar. Om möjligt, försök att hitta tjänsten Handbok för just din laptop

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.
  Byte gångjärn.


  1.
  Kontakta tillverkaren av din bärbara dator för att beställa reservdelar. När du ringer eller e-post, har din modell och serienummer till hands. Om du inte kan få delar från tillverkaren, för att kontakta lokala dator delar återförsäljare se om de kan förvärva de nödvändiga delar för dig. Om det inte fungerar, leta efter delar på eBay eller andra online försäljare.
  2.
  Ta bort strömkabeln och batteriet från din bärbara dator. Ta bort hårddisken och minnen från din bärbara dator också.
  3.
  Bort några skruvar på undersidan av din bärbara dator som håller tangentbordet till den bärbara datorn basen. Vissa bärbara datorer har inte ett tangentbord skruvas i. Undersök din laptop noggrant. Om du är osäker, ta bort alla skruvar sitter på undersidan och sidorna av den bärbara datorn. Håll koll på alla dina skruvar och drar en snabb bild av där var och en går att göra återmonteringen lättare.
  4.
  Använd en skruvmejsel för att försiktigt bända upp och ta bort tangentbordet bezel. Ramen är placerad längst upp på tangentbordet på de flesta bärbara datorer. Ta bort tangentbordet och koppla loss den från moderkortet.
  5.
  Ta bort gångjärnskåporna, om någon, och koppla bort alla kablar som förbinder LCD-display på moderkortet.

  6.
  bort några skruvar ansluter skärmen till den bärbara datorn basen. Dra försiktigt displayen bort från den bärbara datorn basen.
  7.
  Bort några skruvar som förbinder de två halvorna på displayen församling tillsammans. Använd fingrarna för att försiktigt bända frontpanelen bort från LCD-skydd. Ta försiktigt bort displayen från kåpan. LCD-displayen förmodligen kommer att vara ansluten till en TV-kabel. Koppla ur videokabeln innan du tar bort skärmen.
  8.
  Bort alla skruvar som håller gångjärn till om displayen. Ersätt med nya gångjärn.
  9.
  Återmontera din bärbara dator genom att vända dina tidigare steg.

  Tips och varningar


 • Flera laptop tillverkare erbjuder service handböcker till fri nedladdning på sina hemsidor. Utforska webbplatsen för din bärbara dator tillverkare för att se om du kan hitta i manualen.
 • Om din laptop är fortfarande under garanti, inte försöker ersätta gångjärnen själv. Gör det ogiltigförklaras garantin. Kontakta din bärbara dator tillverkaren.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:define diskett

Relaterade artiklar


 • hur man demonterar en hp pavilion zd8000
 • hur man rengör en Polywell hårddisk
 • hur reparera en XP hårddisk
 • hur man ställer in en Bluetooth i en Toshiba A200 1mb t5300
 • hur man bränner spel till en DVD
 • hur man installerar DDR2-minne på en Acer Aspire bärbar dator
 • Hur kommer du till bios på en Toshiba Satellite Pro 6100
 • hur du skannar bilder på en HP G4050 scanner
 • hur man fixar ett fel på en LaserJet 3100
 • hur man ansluter en extern strömkälla till en webbkamera