Dator > hur man bygger en ny dator

 • hur man bygger en ny dator


 • Bygga en dator är mindre skrämmande än du kanske tror. Om du bygger din egen dator har du full kontroll över alla kringutrustning och komponenter som används och du kan byggde det just din specifikation. Förbereda för att bygga din dator kan ta tid, men efter att du har alla dina komponenter är byggprocessen enkel

  Du behöver:.
  Philips skruvmejsel
  . Datorväska (med PSU inbyggd).
  Moderkort.
  Processor (måste vara samma typ som moderkortet).
  Optiska enheten.
  Hårddisk.
  Grafikkort.
  Monitor.
  Tangentbord och mus.
  Operativsystem installationsskivan.


  1.
  Skruva loss skruvarna som håller sidorna på datorn fallet med talan i målet skal. Lägg fall på sidan med höger sida (när man tittar bakifrån) vänd uppåt.
  2.
  Rada upp moderkortet att vila på skruven innehavare inuti datorlådan. Skruva i skruvarna som håller moderkortet anslutet till datorn fallet (om du inte kan se dessa, de är identifierade i ditt moderkort manualen). Dessa skruvar medföljer moderkortet.
  3.
  Tryck på I /O-kontakter panel ut från datorlådan. Detta är den rektangulära remsan under din strömförsörjning som gör all kringutrustning som ska anslutas till datorn. Pop den nya bakpanelen tallrik som medföljde ditt moderkort in gapet som du precis har skapat. Om du är osäker på om detta är, samråda med bilder i ditt moderkort manualen.
  4.
  Slot processorn i processorn kortplatsen på moderkortet. Du kanske måste trycka på en spak ner att klicka det på plats. Ta kylfläns som följde med processorn och anslut den till moderkortet ovanför processorn. Skårorna endera sidan av processorn fäster kylflänsen klippen.
  5.
  Tryck platt hårddisken plastremsor ut från insidan av ärendet (remsorna placeras där optiska hårddiskar är placeras).
  6.
  Skjut den optiska disken i den tomma kortplatsen. Skruva fast de fyra skruvar som medföljde hårddisken och skruva två på varje sida av enheten i spåren ställs för att säkerställa enheten på plats.
  7.
  Skjut hårddisken till en av de hårda vikar hårddisk (under optiska enheter). Skruva in den som du gjorde med den optiska enheten.
  8.
  Slot grafikkortet till grafikkortet AGP eller PCI-E slot på moderkortet. (Detta illustreras i ditt moderkort manualen om du inte kan hitta det. )
  9.
  Anslut ena änden av IDE-kabel som medföljer datorn till den tomma IDE-porten på ditt moderkort . Anslut den andra änden till baksidan av din optiska skivenhet. Anslut en av elkontakter från strömförsörjningen på baksidan av den optiska skivenheten.
  10.
  Ta SATA /IDE-kabeln som medföljde hårddisken och ansluta den ena änden till ditt moderkort och den andra hårddisken. Anslut en av elkontakter från strömförsörjningen till hårddisken.
  11.
  Skruva sidorna av datorns hölje igen, anslut sedan skärm, tangentbord och mus. Sätt på datorn, sätt i operativsystemet installationsskivan och följ anvisningarna på skärmen för att ställa in din dator. Du måste formatera hårddisken innan du gör något annat med den, men alla nyare operativsystem automatisera denna process för dig.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur att överföra video till en hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man byter en CMOS-batteri på en Toshiba satellit psaa5u
 • hur man installerar en begagnad hårddisk
 • hur du kopierar bilder från en dator till ett minneskort
 • hur man byter hårddisk stiften
 • hur man gör datorskärmar till skärm bil tv
 • tips om att skriva på bärbara datorer
 • hur man hittar en emachine w2785 moderkort antal
 • hur du installerar HP-skrivare 5550
 • hur man överklockar ett nvidia GF 7050 grafikkort
 • hur du ansluter headers till en frontpanel dator