Dator > hur du uppdaterar bios shuttle an35 / n ultra

 • hur du uppdaterar bios shuttle an35 / n ultra


 • Din Shuttle an35 /N Ultra använder moderkort BIOS-programmet för att utföra en rad kontroller och se till att alla datorns maskinvara inte fungerar. Använder en gammal BIOS kan hindra nya enheter eller program från att arbeta, och kan även förhindra att datorn startar upp. Uppdatera BIOS är en mer djupgående process än att installera en standard typ av programvara. Istället för att köra en körbar fil, måste du spara uppdateringen filer till en skiva och manuellt köra uppdateringen

  Du behöver:.
  Diskett eller tom CD.


  1.
  Stäng av din dators operativsystem. Tryck och håll "Infoga"-knappen och tryck på datorns strömbrytare. Släpp "Infoga"-knappen när datorn börjar starta upp och tryck på "Delete"-tangenten omedelbart för att komma åt BIOS.
  2.
  Skriv ner den aktuella BIOS-versionen som finns överst på skärmen, till exempel "AN35S00A. " Använd piltangenterna för att bläddra över till "Spara i CMOS och Exit" alternativet. Tryck "Enter" för att starta om datorn.
  3.
  Öppna en webbläsare och navigera till an35 /N Ultra moderkortets BIOS nedladdningssida. Klicka på länken antingen för den senaste BIOS-versionen om du uppgraderar, eller för någon annan version om du är nedgradering att lösa ett maskinvaruproblem.
  4.
  Högerklicka på BIOS-uppdateringen filen och välj "Packa upp här". Skriv ner namnet på ". Rom" fil som utvinns, till exempel "AN35S00L. rom. "
  5.
  Sätt in en tom diskett eller CD i datorns skivenhet. Klicka på "Öppna en mapp för att visa filer" om du använder en diskett, eller "bränna data till en CD" om du använder en CD.
  6.
  Klicka och dra filerna du packade upp tidigare på diskett eller cd-fönster. Klicka på "Bränn till skiva" om du använder en CD. Lämna diskett eller CD i CD-enheten och starta om datorn.
  7.
  Tryck på "Enter" när "Tryck på valfri tangent för att starta från skivan" text visas. Skriv "amiflash"-kommandot i texten prompten, följt av namnet på den ". Rom"-filen och den enhet där filen sparas. Skriv till exempel "amiflash AN35S00L. rom /a" och tryck på "Enter" om filen finns på "en" drive.
  8.
  Vänta på BIOS-uppdatering processen till slut igång. Bläddra till "Spara i CMOS och Exit" och tryck på "Enter".

  Tips och varningar


 • Din Shuttle an35 /N Ultra moderkort inte kan vara inställd att starta från en CD om du använder en CD för att uppdatera BIOS. Starta om datorn och få tillgång till BIOS normalt genom att trycka på "Delete"-tangenten. Navigera till "Advanced BIOS-inställningar" post och tryck på "Enter". Rulla ner till "First Boot Device" och tryck på "Enter". Markera "CD-enhet" och tryck på "Enter. "Navigera till" Spara i CMOS och Exit "och tryck på" Enter ".
 • inte nedgradera till en äldre BIOS-version om inte problemen börjar inträffar efter uppgraderingen. Använder en äldre BIOS-versionen kan förhindra många maskinvaruenheter från att arbeta .

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du utför en misslyckad hårddisk återhämtning

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en Xbox till en dator som saknar ett Ethernet sladd
 • hur du partitionerar en disk Jaz parallellport
 • hur man uppgraderar en mpc 2000xl n extern hårddisk
 • hur man skriver och skydda en dvd
 • konvergens av digital teknik
 • hur man får en spegelblank yta på en dator fall
 • hur man gör en portabel extern USB-enhet
 • hur man programmerar en dator för arkadspel och jukebox
 • hur du infogar en trumma i Brother
 • hur du tar bort en cd repa professionellt