Dator > Klass 8 renrum krav

 • Klass 8 renrum krav


 • Du behöver:
  35 mm film
  . Film scanner.

  rena rummen är utrymmen hållas fri från damm och andra luftburna partiklar samt bakterier och andra föroreningar. De är som används inom forskningen inställningar i studiet av allt från biologiska prover och experiment partikel i fysiken till byggandet av elektroniska komponenter. Vissa använder kräver en större renhet, och den internationella standarden av organisationen utvecklat normer för renrum klassificering. En klass 8 Rena rummet är en av de lägsta nivåerna av renrumsmiljöer, och har relativt släpphänt normer för miljökontroll.

  Miljöstandarder

  En ISO klass 8 renrummet har samma stringens standarder som ett US FED STD 209E klass 100. 000 renrum och är ca 100. 000 gånger renare än naturlig luft. Båda mäta koncentrationen av luftburna partiklar, och kräver mindre än 29. 300 partiklar storlek större än 5 mikrometer per kubikmeter luft, inte mer än 832. 000 partiklar storlek mindre än 1 mikrometer per kubikmeter luft och färre än 3. 520 tusen partiklar storlek mindre än 0,5 mikrometer per kubikmeter luft. Klass 8 renrum reglerar inte partiklar som är mindre än 0,5 mikrometer.

  Luftcirkulation

  En ren rum måste ha luft som cirkulerar hela tiden. ISO-standarder kräver skorstenar och filtreringssystem att cykla hela volymen av luft i renrum i en timmes tid. HEPA-filter tar bort 99,97 procent av partiklar större än 0,3 mikrometer, och måste användas för att hålla ut luft fri från föroreningar. Utöver filtrering system måste ett renrum cirkulation system upprätthålla en positiv lufttryck i förhållande till den yttre miljön så att luft rusar ut när dörren öppnas, blåser utanför föroreningar bort från rummet.

  byggnationen och utrustningen

  För att hålla främmande ämnen från att landa i ett renrum, måste det byggas utan ytor för damm att samlas. Detta omfattar byggnad perfekt nivå golv, lägga armaturer att förseglas och slät på den rena rum sida och eliminera ljus växlar och andra inventarier. Dessutom bör endast rostfritt stål eller plast arbetsstationer och möbler användas för att förhindra flagnande färg och damm som skapas genom nedbrytning av klädsel och skum kuddar.

  Construcation och utrustning

  Precis som med någon grad av rent rum, vem som helst in i ett renrum måste bära en ren färg, för att fånga damm och andra föroreningar som kan transporteras i på kläder och skorna i rummet. Hår och exponerad hud måste täckas för att hålla biologiskt ned främmande ämnen på ett minimum.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur man använder en SAS-enhet

Relaterade artiklar


 • hur du installerar ett nätverkskort på bärbara
 • hur du ändrar hastighet på en telefon modem
 • hp pavilion zd8000 laptop felsökning
 • Hur man använder en dell fristående DVD-brännare
 • hur du tar bort en Dell Inspiron 8000 tangentbord
 • felsökning för hp pavilion dv6000 webbkamera
 • hur du ansluter ljud från en Jabra A320
 • biometriska verktyg
 • ntfs dataåterställning program
 • Hur fixar du blekning färg på din datorskärm?