Dator > Hur kommer du till filer på en icke-arbetande hårddisk

 • Hur kommer du till filer på en icke-arbetande hårddisk


 • Hårddiskar tenderar att misslyckas i ett av två sätt: Frekvensomriktaren erfarenheter en logisk fel där data blir skadad, eller enheten upplever en fysisk komponentfel som brukar kännetecknas av ett hörbart klick, men ingen skiva upptäckt. Om du inte kan starta upp operativsystemet, så har du en god chans att kunna säkerhetskopiera dina filer om du ansluter enheten till en annan dator. Om enheten har ett fysiska fel, då är det en sista utväg som kan köpa dig tillräckligt med tid att säkerhetskopiera några viktiga filer.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Sekundär stationär dator.
  Nål-tång.
  Återförslutningsbar plastpåse.
  Pappershanddukar.

  Bifoga enheten till en annan dator


  1.
  Ta bort icke-arbetande hårddisk från datorn. Om hårddisken är i en stationär, dra ut nätsladden från baksidan av datorn och vänta tio minuter för en lagrad elektricitet att försvinna. Ta bort sidopanelen från målet, och sedan dra ut eventuella kablar från baksidan av hårddisken. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort några skruvar som håller enheten på plats och sedan ta ut hårddisken. Om hårddisken är i en bärbar dator kan du kontakta din handbok.
  2.
  Förbered den sekundära datorn genom att dra ur strömkabeln från baksidan av systemet. Ta bort sidopanelen från den sekundära datorn och lokalisera en gratis IDE eller seriell hårddisk kabel, beroende på vilken typ av hårddisk du vill koppla in Om hårddisken är en IDE-hårddisk, kan den kopplas in som en sekundär kör på samma kabel som enheten för närvarande i datorn. Detta kan kräva att du ändrar byglarna på baksidan av hårddisken. Konsultera byglarna diagrammet på hårddisken och ange ledig hårddisk som en "slav" och ställ den andra enheten som "master". Använd nål-tång för att ta bort och ersätta hoppare. Om du ansluta en bärbar hårddisk till en stationär, behöver du en speciell laptop hårddisk adapter som finns att köpa på de flesta dator butiker.
  3.
  Anslut ledig hårddisk till den sekundära datorn. Byt ut strömkabeln du unplugged och makt på datorn.
  4.
  Öppna ledig köra genom "Den här datorn"-fönstret. Om du kan komma åt enheten, säkerhetskopiera alla viktiga filer genom att flytta dem till den andra hårddisken.

  Frys hårddisk


  1.
  Ta ledig hårda enheten från datorn enligt instruktionerna i steg 1 i föregående avsnitt.
  2.
  Placera hårddisken i en plastpåse och förslut påsen för att förhindra att fukt tränger in. Wrap påsen i hushållspapper.
  3.
  Placera hårddisken, plastpåse och pappershanddukar i frysen. Lämna dem i frysen i två timmar. Samla alla lagringsenheter du behöver för säkerhetskopiering medan hårddisken är i frysen, t. ex. en USB-hårddisk eller extern USB-hårddisk.
  4.
  Ta bort hårddisken, väska och pappershanddukar från frysen. Ta bort pappershanddukar och öppna plastpåsen. Ta bort hårddisken, som bör vara kallt vid beröring och omedelbart ansluter enheten tillbaka till den ursprungliga datorn, anslut sedan tillbaka strömkabeln och starta datorn.
  5.
  Låt operativsystem för att läsa, vilket indikerar att datorn nu kan se din tidigare ledig hårddisk. Snabbt bifoga lagringsenheter och säkerhetskopiera viktiga filer genom att flytta dem till enheten. Denna teknik kan återuppliva en ledig enhet för allt från 20 minuter till två timmar, så flytta de minsta och mest viktiga filer först.

  Tips och varningar


 • Om hårddisken inte startar upp efter den första frysningen, prova att frysa hårddisk för upp till 8 timmar och sedan försöka igen.
 • Freeze din disk som en sista utväg bara, eftersom det kan ibland leda till mer skada på enheten. Kontakta en hårddisk Data Recovery Service före frysning om uppgifterna är av avgörande betydelse.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:fördelarna med ett flerkärniga processorer

Relaterade artiklar


 • Hur storleksändra en XP-partition
 • allmänna anvisningar för att upprätta en trådlös skrivare
 • Sony Vaio PCG-z505r felsökning
 • Intel vs AMD Athlon
 • hur man installerar en Memory Stick PRO Duo Mark 2 förare
 • hur du ställer in en HP trådlös skrivare med en bärbar dator och ingen router
 • felsökning av en fläkt problem på en HP Pavilion a1020n
 • hur man gör en kabel med USB på ena änden och en seriell Adpater i andra änden
 • hur man fixar en bärbar dator med en svag hårddisk
 • hur man band bandkabel