Dator > diy datorskärmen bärgning projekt

 • diy datorskärmen bärgning projekt


 • Datorskärmen bärgning kan vara en skräckinjagande proposition till några på grund av nödvändigheten av att ibland öppna bildskärmens ärendet för att fastställa bakgrundsbelysningen eller kabel frågor. Trots detta sannolikt nödvändighet behöver du inte ha en befintlig bas av dator reparation kunskap för att rädda din funktionsstörning datorskärm. Det enda verktyg du behöver för att kontrollera ljusstyrka, återställa din motljus, eller återansluter din LCD-kabeln, är en Phillips skruvmejsel

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel.


  1.
  Kontrollera ljusstyrka innan du börjar utarbeta reparationer eller avancerade försök bärgningen. Ljusstyrkan på bildskärmen kan helt enkelt ha varit oavsiktligt rullat hela vägen ner, vilket resulterar i en skärm som ser ut att vara svart och inte fungerar. Det kommer att finnas ljusstyrka tangenterna på botten ansikte på skärmen och oftast på toppen av din dators tangentbord.
  2.
  Stäng av bildskärmen och koppla bort den från strömkällan .
  3.
  Öppna upp din skärm fall att kolla på omriktaren kabeln och möjligheten att bakgrundsbelysningen misslyckande. Omriktaren kabeln reglerar användningen av skärmens bakgrundsbelysning. Titta längs bezel, vilket är omkretsen pjäs som löper runt bildskärmen faktiska skärm. Det kommer att vara skruvar längs denna bezel täckt med tätningar eller plast landskamper för estetiska skäl. Du kan bända dessa tak av med fingrarna eller på kanten av ett platt föremål, som en skruvmejsel: s tips.
  4.
  Ta bort skruvarna med hjälp av en Phillips skruvmejsel.

  5.
  Ta bort ramen. Det kommer fortfarande att hållas på plats av små plast spärrarna som finns mellan ramen och baksidan av displayen fall. Använd dina fingrar för att bända runt bezel ytterområden att haka av dörr dessa lås och ta bort bezel, eller innefatta användning av ett stöd, till exempel en gitarr plocka, för att kila fast mellan ramen och spärrarna.
  6 .
  Hitta omriktaren kabeln längst ner i mitten på datorskärmen. Med bezel borta, ser du den här svarta kabeln som ligger ovanpå omriktaren styrelse där det är tänkt att springa in i en socket på detta forum. Om det har lossnat från detta uttag kommer detta att förklara bildskärmens bakgrundsbelysning misslyckande.
  7.
  Lyft upp ena kanten av omriktaren kabel, bild i omriktaren kabel och trycker ner på sockeln för att placera tillbaka den positionen.
  8.
  Gräva vidare om omriktaren kabeln inte avhjälpa bildskärmen problem. Avlägsna metall fästena på båda sidor av displayen. Dessa parentes har ett antal skruvar som håller dem på plats. Ta bort skruvarna med Phillips skruvmejsel och ta bort fästena.
  9.
  Skjut LCD-skärmen delvis bort från displayen tillbaka: s hölje för att avslöja LCD-kabeln. Denna kabel går från baksidan av skärmen ner i monitorn församling, där det anslutningar via ett uttag nästan identisk med omriktaren uttaget.
  10.
  Se till att LCD-kabeln är i sin uttag. Om inte, lyfta upp på ena sidan av sockeln, skjut LCD kabeln igen, tryck sedan ner på LCD-kabeln uttaget för att låsa den på plats.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du ansluter en Xbox till en dator som saknar ett Ethernet sladd

Relaterade artiklar


 • dator för Flip Video
 • HP LaserJet 4200 felsökning
 • hur du tar bort hårddisken i en Dell Latitude X300 laptop
 • hur man öppnar en Dell 531 fall slimmad desktop
 • hur du uppdaterar video bildskärmsdrivrutiner
 • hur du ställer in en laptop till ett PC-nätverk
 • Hur berätta om du har mikrofoner och webbkamera på din bärbara dator
 • hur man installerar en Logitech webbkamera för en bärbar dator utan en CD-ROM
 • viktigt krav för spel laptops
 • hur du installerar operativsystemet Windows XP på en Dell Latitude E6400