Dator > hur man fixar spruckna armada 100s LCD-skärmar

 • hur man fixar spruckna armada 100s LCD-skärmar


 • Det är en enorm smärta när LCD-skärmen sprickor. Många användare av bärbara datorer antar felaktigt att de måste bli av med en bärbar dator med en sprucken skärm och helt enkelt köpa en ersättare maskin. Även om detta inte är det värsta idén i världen, kan du fixa din Compaq Armada 100S LCD-skärmen genom att köpa en ersättare skärm och installera den nya skärmen själv. Du kan köpa en bärbar dator LCD-skärm på nätet (se Resurser), för en bråkdel av vad det kostar att köpa en ny Compaq Armada laptop

  Du behöver:.
  Philips skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.

  Ta bort sprucken LCD-skärm


  1.
  Stäng av datorn och stäng LCD-panelen. Koppla bort alla kablar från ström och data portar på datorn. Placera den bärbara datorn nedåt och ta bort batteriet från den bärbara datorn. Låt 10 till 20 minuter för den bärbara datorn svalna innan du börjar demonteringen.
  2.
  Placera den bärbara datorn uppåt, rotera datorn så att framsidan är vänd mot dig, och sedan öppna LCD-skärmen så långt det går. Använd en liten platt skruvmejsel för att bända bort varje gummi skruvlocket från frontpanelen på skärmen. Ta bort avslöjade, Phillips-skruvarna från frontpanelen.
  3.
  Sätt in liten platt skruvmejsel i globlinjen längs den yttre kanten av LCD-panelen. Börja med att bända loss frontpanelen. Arbeta dig runt hela omkretsen av LCD-skärmen tills frontpanelen är skild från LCD-skärmen. Ställ den åt sidan.
  4.
  Ta bort den inre Phillips-skruv från varje hörn av skärmen. Ta tag i sidorna av LCD-skärmen, och sedan luta skärmen uppåt tills baksidan av LCD-skärmen är synlig. Lyft inte på LCD-skärmen för fort, eller du kan hamna skada videokabeln i processen.
  5.
  Koppla bort LCD videokabeln från baksidan av LCD-skärmen . Ta av LCD-skärmen från LCD-panelen och ställ den åt sidan.

  Installera det nya LCD-skärmen


  1.
  Anslut LCD videokabeln till baksidan av nya LCD-skärmen. Leta omriktaren styrelsen nära underkanten av LCD-skärmen på baksidan av skärmen. Anslut strömkablarna i varje ände av omriktaren.
  2.
  Placera LCD-skärmen inne i LCD-panelen. Rikta in skruvhålen på de fyra hörnen av LCD-skärmen med de fyra skruvhålen på LCD-panelen. Byt Phillips-skruvarna tills hela skärmen är fäst i LCD-panelen.
  3.
  Placera frontpanelen över nyinstallerade LCD-skärmen. Rikta in skruvhålen på frontpanelen med skruvhålen på LCD-panelen församling. Byt Phillips-skruvarna på frontpanelen följt av motsvarande gummi skruven täcker.
  4.
  Stäng LCD-skärmen, placera den bärbara datorn nedåt och placera batteriet i batterifacket på undersidan av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över, åter ansluta alla kablar och kringutrustning och sedan slå på den bärbara datorn för att testa att ersätta LCD-skärmen.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur till återvinna programvara & data från en låst upp USB-minne

Relaterade artiklar


 • hur man byter en strömbrytare knapp tillgång på ett ATX-fodralets tryckknapp dator
 • hur man fyller en L50 tonerkassett
 • hur man sända på internet med 2 mikrofoner
 • diy dator byggnad
 • felsökning av en Toshiba Satellite A15-serien
 • hur man installerar en SONY VGN-a290 laptop kort video omformaren
 • minnesuppgraderingar för Apple
 • hur du tar bort djupa repor på en skiva
 • vad som orsakar svart toner Dust All Over en tryckt papper?
 • hur man byter CMOS-batteriet på en gateway m675