Dator > hur du tar bort ett moderkort från en Dell Inspiron 4100 laptop

 • hur du tar bort ett moderkort från en Dell Inspiron 4100 laptop


 • Din bärbara dator moderkort är den centrala kretskort där alla datorns maskinvara enheterna ansluts till din laptop. Ditt moderkort distribuerar ström och data signaler till och från varje enhet som är ansluten till din laptop. Om ditt moderkort går dåligt, kommer ingenting på din bärbara dator arbete, eller vissa delar av hårdvara, såsom din hårddisk och systemets minne, kommer att fungera sporadiskt. Avskaffandet av din Dell Inspiron 4100 laptop moderkort bör göras av en erfaren laptop reparation tekniker. Det är möjligt att ta bort moderkortet själv, men de flesta datortillverkare garantier kommer inte att täcka datorn skador som orsakats vid demonteringen. Vet bara att du gör det på egen risk

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och sedan stänger LCD-panelen. Dra ut nätkabeln från uttaget, och sedan koppla bort alla diverse kablar och externa enheter från den bärbara datorn. Placera den bärbara nedåt, och ta sedan bort batteriet från datorn. Låt den bärbara datorn 10 och 20 minuter att svalna innan du försöker ta isär den bärbara datorn.
  2.
  Rotera den bärbara datorn så att framkanten är vänd mot dig. Leta reda på hårddisken längs den högra kanten av den bärbara datorn. Ta bort enstaka Phillips-skruv säkra hårddisk till den bärbara datorn. Ta tag i hårddisken, och sedan dra ut den ur sitt fack. Ställ det åt sidan så det är ur vägen.
  3.
  Ta bort de sex Phillips-skruvarna från den bärbara datorns hölje som är märkta med en inringad "K. "Vänd på laptop över, och sedan öppnar LCD-skärmen hela vägen.
  4.
  In en platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet är plast bezel. Ramen är en tunna remsor av plast som ligger mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Bänd bezel från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  in en platt skruvmejsel i det nedre högra hörnet av tangentbord, och sedan ta tag i tangentbordet och lyft ur den bärbara datorn. Placera tangentbordet ansiktet ner över handledsstödet. Koppla bort tangentbordet är flatkabeln från moderkortet och lyft sedan tangentbordet bort av den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  6.
  Leta LCD videokabeln som sträcker sig från den vänstra sidan av skärmen. Följ kabeln till där den ansluter till moderkortet och koppla loss den. Ta bort de fem Phillips-skruvarna från varje gångjärn och lyft sedan upp LCD-skärmen bort av den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  7.
  Flip återstående bas laptop över, och Ta sedan bort de tre Phillips-skruvarna märkta "P. " Ta sedan bort de två Phillips, skruvar från insidan av hårddiskfacket. Vänd på laptop bas över, och sedan ta bort de sex Phillips-skruvar säkra övre höljet till den bärbara datorn.
  8.
  Lyft upp den övre höljet bort av den bärbara datorn basen något och leta handledsstödet flatkabeln och koppla loss den från moderkortet. Ta bort den övre höljet från den bärbara datorn bas.
  9.
  Leta reda på termisk kylning församling i det övre högra hörnet av moderkortet. Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra den termiska enheten på moderkortet. Lyft kyla församling ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Detta kommer att avslöja mikroprocessor chip.
  10.
  Använd en platt skruvmejsel för att sätta processorns låsskruv i moturs riktning för att koppla bort processorn från sin sockel. Vänd den bärbara datorn över och sedan ta bort de återstående nio Phillips-skruvarna från botten höljet.
  11.
  Vänd på laptop över, och sedan ta bort enstaka Phillips-skruv märkt med en cirklade "B. " Ta bort högtalarna från den bärbara hölje. Ta tag i höger sida av moderkortet, och sedan börja lyfta upp den ur den bärbara datorns bas. Lyft sedan resten av moderkortet ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:sd RAM definition

Relaterade artiklar


 • hur man installerar vision M 30 GB Windows XP Service Pack 2
 • hur man installerar två dvr kort
 • hur du uppdaterar DDR2-minne på en bärbar dator
 • vad är en diod församling?
 • hur man installerar ett trådlöst nätverkskort i en Dell 5200 anteckningsbok
 • alternativ till trackball explorer
 • HP Officejet 6100 felsökning
 • felsökning av en fläkt problem på en HP Pavilion a1020n
 • hur att fylla en patron Brother Toner tn250
 • hur du skickar ett fax från datorn till Canon MultiPASS MP390