Dator > felsökning en Dell hårddisk

 • felsökning en Dell hårddisk


 • Hårddiskar är en kritisk komponent för datalagring, så felsöka problem är en viktig fråga för dem att märka problem med sina Dell maskin. Dells stationära och bärbara datorer levereras med fabriksinställda konfigurationer. Om dessa konfigurationer ändras, eller hårddisken börjar misslyckas, dator problem uppstår. Vissa kan korrigeras genom att ändra inställningarna på maskinen, medan andra kräver ett byte av hårddisken i din Dell-system
  1.
  Kontrollera kablarna på hårddisken. En kabel fäster från moderkortet till hårddisken. En annan strömkabel ansluter från strömmen till hårddisken. Om någon av dessa kablar loss, inte hårddisken inte fungera. Se till att dessa kablar är mångfacetterad tätt till hårddisken och moderkortet, och slå på datorn för att testa hårddisken. Kontakta din Dell-handbok för information om tillgång till din hårddisk kablar (se Resurser).
  2.
  Ladda ditt BIOS-inställningarna eller visa BIOS utskriften när datorn startar upp. BIOS skrivs ut en lista över hårddiskar hittades på maskinen, och din Dell hårddisken bör i listan över hårddiskar. För att ladda BIOS-inställningar, starta om datorn och tryck på "F2" när du ser BIOS-skärmen. Om ingen hårddisk finns med i listan kan kabeln tas bort eller hårddisken inte längre fungerar.
  3.
  Kör ett antivirusprogram om hårddisken stövlar men har återkommande problem. Vissa virus kopiera kod till din boot sektorn på hårddisken, vilket orsakar intermittenta uppstartsproblem. Kör ditt antivirusprogram på maskinen för att upptäcka någon av dessa virus. I vissa fall kan antivirusprogrammet åtgärda problemet. I svåra fall kan du behöva formatera om hårddisken.
  4.
  Visa din hårddisk inställningar i Windows. Klicka på Windows "Start" och skriv in "devmgmt. msc" i textrutan. Detta öppnar Enhetshanteraren, där du kan se en lista med hårdvara och drivrutiner. Högerklicka på hårddisken och välj "Installera". Detta installerar hårddisken drivrutiner om förarna har skadats. Detta fixar en del intermittent förare fel.
  5.
  Formatera en sekundär hårddisk om den inte är erkänd. Om problemet är en sekundär hårddisk, kan operativsystemet Windows identifiera problem. Klicka på Windows "Start" och skriv "compmgmt. msc" i textrutan. Detta öppnar en "Computer Management" konsol. Klicka på "Diskhantering" till vänster. Windows utvärderar diskar och de platser som avsatts för dina partitioner. Om disken inte är formaterad (anges med ett svart streck), högerklicka på ledigt utrymme och välj "Format" för att formatera partitionen till en läsbar partition för datorn.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du skannar diabilder med en Canon MP520

Relaterade artiklar


 • anvisningar om hur du torka en hårddisk ren och installera ett operativsystem
 • hur till återvinna en raderad doc fil på en penna driva
 • Felsökning av problem minneskortet på en HP-skrivare
 • Vilka är tillbehör till en handdator?
 • hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista
 • hur man installerar DDR2-minne på en Acer Aspire bärbar dator
 • hur man rengör bläck på Canon i320
 • vad är den snabbaste processorn kan jag lägga i min laptop?
 • hur man gör eller dekorera kakel glasunderlägg
 • vad prov krävs för MCSE?