Dator > vad är cat 5 telefontråd?

 • vad är cat 5 telefontråd?


 • Cat 5-kablar, även känd som Ethernet-kablar, innehåller uppsättningar av kablar används för att ansluta datorer till varandra och till Internet. De får sitt namn från den telekomindustrins "kategori 5" kabel. De används mellan en dator och ett bredbandsmodem, mellan modem och routrar och mellan routrar och datorer

  Komposition <.

  Fyra par tvinnade ledningar finns inom Cat 5-kabel. Kabeländarna avslutas med RJ45-kontakter. Dessa kontakter har liknande utseende och funktion till standard modulära telefon pluggar, även om de är bredare. Tråden paren är inne färgkodade. Två ledarpar och motsvarande stift på RJ45-kontakter bära en sändare signal från datorn, och ett annat par bär emot signalen. De två extra par i kabel inte används.

  Networkings

  För att ansluta flera datorer till Internet och att ansluta datorer tillsammans genom en router så att filer som kan delas, är en router ansluten till en bredbandsanslutning modem, t. ex. ett DSL-eller kabelmodem, via en Cat 5 kabel. Routrar har oftast fyra domkrafter för Cat 5 anslutningar Aktivera en till fyra datorer, både Windows PC och Mac Apple, att vara sammankopplade och ansluten till Internet, att skapa ett lokalt nätverk eller LAN.

  Längder och hastigheter på

  Cat 5-kablar finns i olika längder. Korta längder används för att gå en mellan modem och en router, som ofta är placerade bredvid varandra, och till närmaste dator. Längre kablar kan köras på datorer i andra rum. Kablar upp till 100 meter i längd är lätt tillgängliga kontorsmaterial och hemelektronik butiker. Körs på upp till 328 fot, vilket är 100 meter, kommer att ge tillräcklig prestanda. Cat 5-kablar kommer att hantera överföringshastigheter på 10 till 100 Mbps (megabits per sekund). För högre Gigabit Ethernet-system på 1000 Mbit /s, kategori 5E eller kategori 6 kablar rekommenderas för att minska överföringsfel, eftersom dessa kablar kan hantera de högre frekvenserna behövs.

  Cross-over Cat 5-kablar

  Cat 5-kablar är anslutna "rakt igenom", dvs stiften, för anslutning mellan modem och en dator, ett modem och en router och en router till en dator. Två datorer kan anslutas direkt tillsammans utan att gå genom en router, men måste du använda en Cat 5 korsad kabel. I denna kabel konfigurationen är stift 1 och 2 förts över till stift 3 och 6, som förbinder sändningseffekt för varje dator till mottagaren ingången på den andra.

  Direkt respektive trådlösa anslutningar

  Ansluta en trådlös router för att modemet har fördelen av att kunna använda en dator var som helst i huset utan att begränsas till vissa fasta platser där en Cat 5-kabel kan anslutas. Trådlösa anslutningar förebygga behovet av fiske Cat 5-kablar under huset eller ner genom väggar för att nå andra datorn platser. Men direkta kabelanslutningar är snabbare och säkrare än trådlösa system.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur är blixten skrivet bios till RAM?

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en CMOS-operativsystem på en bärbar dator
 • hur man bygger en Linux-dator
 • Felsökning för HP VF15 bildskärmen
 • HP 1350 skrivare scanner felsökning
 • hur man byter en högljudd hårddisk på en Dell gx280
 • hur man installerar en Memory Stick PRO Duo Mark 2 förare
 • hur man fixar eller reparera hp tonerkassetter
 • Hur man köper den bästa online gaming laptop
 • hur man använder datorer för beröm gudstjänst på filmdukar
 • hur du tar bort en Acer 5315 nyckel laptop tangentbord