Dator > ljudkvaliteten hos en iMac

 • ljudkvaliteten hos en iMac


 • IMac är en populär persondator från Apple. Det var avsedda för användning av enskilda konsumenter i sin ursprungliga utformning. Har dock år av uppgraderingar och mer kraftfulla specifikationer gjorde datorn ett rimligt val för high-end konsumenter, liksom. Bedöma ljudkvaliteten i en iMac kräver en potentiell köpare att förstå historien och designen av datorn samt funktionerna i dess beståndsdelar

  Historia

  iMac avtäcktes 1998 som en del av Apples grundare och tidigare VD Steve Jobs tillbaka till företaget. Under hela sin existens och olika inkarnationer har iMac alltid varit en allt-i-ett-enhet. Det är, övervaka och beräkna området är en enda enhet. Som konsument-nivå enhet skapar Apple inte på iMac vara det mest kraftfulla eller mest kapabel dator för sin tid, utan snarare en enhet som kan möta eller överträffa behoven hos de nuvarande genomsnittliga konsumenten.

  Högtalare

  som en allt-i-ett-enhet är högtalarna på iMac medföljer maskinen. Den ursprungliga iMac, med sin bubbla form och genomskinliga höljet, hade högtalare på vänster och höger sida av fronten, så att ljudet vinklad mot användaren. Med avslöjandet av iMac G5, som ser ut som en rektangulär övervaka och databehandling enhet på toppen av en bifogad stå lade Apple högtalarna på undersidan av skärmen. Ljud framställd genom dessa högtalare skulle studsa skrivbordet och resonerar stället för att producera en direkt våg. Från och med 2010 är detta mönstret används.

  Ljudkort

  En datorns ljudkort är en maskinvara som förvaltar och underlättar ljud som strömmar in och ut ur datorn. En högre kvalitet ljudkort kan hantera mer information från en dator (eller inmatningsenhet) och avger mindre komprimerad, mer nyanserade ljud. En iMac använder ett ljud-chip istället för ett ljudkort, men den fungerar i huvudsak på samma sätt. Men en sund chip i moderkortet inte kan uppgraderas. Till skillnad från en PC (eller högre prisklasserna Mac) som har en kortplats för kort, om en användare hittar att ljudet från en iMac är otillräcklig i förhållande till ljud djup och komplexitet, är han oförmögen att förbättra enheten genom hårdvara.

  externa högtalare

  Varje iMac har en ljud-OUT. Detta är en rund port som alla enheter som har en kvarts tums jack kan ansluta till. För dem som behöver ett mer kraftfullt ljud (eller intima ljud när det gäller hörlurar) än de inbyggda högtalarna kan leverera, pluggning en uppsättning högkvalitativa högtalare i denna hamn är en bra idé. Den största skillnaden kommer att vara i basen kvalitet, som basar i allmänhet kräver större storlek för att producera en större ljud. IMac-modellen på marknaden och med 2010 stöder digitalt surroundljud via sina ljuduttag.

  individuella preferenser

  Till skillnad från processorkraft, som kan mätas i uppgifter som behandlas i tid, är ljudkvaliteten ofta subjektiva. Vad vissa kan anse anständigt eller rimlig kvalitet kan vara otillräcklig för avancerade användare. IMac, som har inbyggda högtalare och en nonupgradeable ljudkort, är till sin natur begränsad. För många användare denna begränsning i fråga om volym kan vara ett impedans, medan andra kan finna att högtalarna vara högt och skarpa nog. Fastställande av vad en användares individuella behov och preferenser när det gäller ljudkvalitet hjälper fatta beslut om iMac: s mycket kapabel men begränsat högtalare och ljudkort är en bra passform.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du ställer in en Epson C120 bläck flödessystem

Relaterade artiklar


 • Felsökning Sound Blaster
 • hur man installerar en frontech webbkamera till en bärbar dator
 • hur du återvinner din laptop för kontanter
 • hur man spelar dator musik på stereon
 • hur man installerar en HP grafikkort
 • hur man byter en Dell XPS M1710 moderkort
 • hur man gör en Dell Dimension e521 skrivbordet trådlös
 • vad är skillnaden mellan DDR & DDR SDRAM?
 • instruktioner för universell bläckpatroner
 • hur du tar bort en bildskärm och tangentbord från en dator