Dator > hur man byter grafikkort i en Dell Inspiron E1705

 • hur man byter grafikkort i en Dell Inspiron E1705


 • En datorns grafikkort spelar en avgörande roll för kvaliteten på det visuella kan utdata. Applikationer som video-och fotoredigering, spel och filmvisning kan alla förbättras genom anpassning av en out-of-date grafikkort. Följaktligen kan ersätta denna komponent förlänga livet på de flesta datorer. Medan många bärbara reparationer, inklusive ändring av grafikkort, kräver att datorns vara nästan helt isärtagen, med noggrann uppmärksamhet på detaljer och planering kan du utföra uppgiften själv.

  Du behöver:
  Små kryssmejsel
  . Liten skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn, koppla då alla kablar som kan knytas till det, inklusive nätsladden. Stäng skärmen och lägg datorn med bildskärmen neråt. Ta bort batteriet genom att skjuta den släpptes växel och lyft den ur batterifacket. Vänd datorn tillbaka, och öppna skärmen så att skärmen är på en 180-graders vinkel till tangentbordet.
  2.
  Ta bort gångjärnsskyddet, som löper längs med toppen av tangentbord genom att föra in en skruvmejsel i den högra kanten av locket och nyfikna är gratis. Dra försiktigt loss det från höger till vänster, avslöjar två skruvar. Ta bort dessa och lyft sedan de övre hörnen på tangentbordet och dra den mot skärmen. Lossa tangentbordet helt med pull-fliken som finns under tangentbordet, och ställ den åt sidan.
  3.
  Vänd på datorn och ta bort Mini PCI-kortet genom att lossa dess två skruvar. Om det finns en Mini PCI-kort installerat, koppla bort antennkablar. Vänd på datorn tillbaka över så displayen är vänd uppåt. Koppla bort bildskärmskabeln med pull-fliken högst upp på datorns bas, nära centrum. Ta bort de fyra skruvarna som fäster skärmen till basen och lyft displayen av. Om antennkablar är knutna till Mini PCI-kort, måste du dra dem genom datorns bas.
  4.
  Flip basen på datorn en gång, och ta bort enstaka skruv nära den optiska enheten, som är till vänster om en hänglåsikon. Använd en liten skruvmejsel för att pressa metallen spärren som du precis tagit bort skruven, så att du kan skjuta den optiska enheten ur enhetsfacket. Ta bort de 11 skruvarna runt den yttre kanten av datorns bas. Vänd datorn rätt igen och ta bort de sju skruvarna från plattan som tidigare täcktes av tangentbordet. Koppla både touch-pad-kontakten och LED styrelsen kontakten-som är fastsatta i långa grå kablar-från moderkortet. Lyft av skivan från undersidan av datorn för att avslöja moderkortet.
  5.
  Leta grafikkortet i det övre vänstra hörnet av moderkortet (du kan identifiera den med den böjda längd kopparrör som fungerar som dess kylfläns). Ta bort de fyra skruvarna som håller fast kortet till moderkortet och lyft kortet bort från styrelsen. Fäst det nya kortet genom att rada upp det med dirigenten och försiktigt trycka ner för att knäppa den på plats. Dra åt skruvarna på nytt grafikkort, och dess installationen är klar.
  6.
  Byt ut komponenterna i omvänd ordning mot hur du tog bort dem. Ägna särskild uppmärksamhet att återförena touch-pad och LED kontakter styrelsen, bildskärmskabeln och antennkablar (om det fanns någon) för Mini PCI-kort. Inte koppla in batteriet igen och kraftkablar tills du är säker på att du har ihop datorn på rätt sätt.

  Tips och varningar


 • att garantera säkerheten i någon komponent bort från datorn, placera den i en antistatisk påse.
 • utför ditt eget underhåll på en dator som är under garanti kan upphäva datorns garanti.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Varför behöver jag en extern hårddisk?

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en hårddisk på en Packard Bell j2422
 • hur man kan ändra teckensnitt som används av Epson Stylus CX5000 skrivare
 • hur man använder en Dell M2010 laptop med en annan inbyggd webbkamera
 • hur du skickar fax med DSL
 • hur du lägger till en IDE controller kort till ett Intel 945 moderkort
 • hur du skriver ut en fotoalbum
 • Hur konvertera FireWire-anslutningar till usb
 • hur man läser en 8GB micro sd-kort
 • hur du ställer in en laptop till ett PC-nätverk
 • hur du ansluter en nätverksskrivare med nätverkskort till en trådlös åtkomstpunkt