Dator > hur man byter CMOS-batteriet på en gateway m675

 • hur man byter CMOS-batteriet på en gateway m675


 • Datorns CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) är en liten, batteridriven chip inbyggt i moderkortet. CMOS-chip lagrar huvudsakligen din bärbara inställningar för datum och tid. Om batteriet på datorns CMOS dör, kommer din tid och datum återställs till ditt moderkort förvalda inställningar varje gång du stänger av datorn. Byta CMOS batteriet i din Gateway M675 laptop innebär att du måste skrapa ned din bärbara dator till moderkortet. Även om detta är inte svårt, det är tidskrävande och kan vara potentiellt farligt.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . ESD armband.
  Platt skruvmejsel.
  Plektrum.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, kopplar kabeln och stäng LCD-skärmen tills den är ordentligt stängd. Vänd på laptop över, rotera den bärbara datorn så att framsidan är riktad framåt, och ta sedan bort batteriet från botten hölje av den bärbara datorn.
  2.
  Vänd på laptop över, öppna LCD-skärm, och sedan sätta en liten platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet bezel. Tangentbordet bezel är den tunna plasten remsa mellan LCD-skärmen och tangentbordet som spänner över bredden på den bärbara datorn. Arbeta dig till vänster sida av laptop, eller tills ramen är helt bort från den bärbara datorn. Ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort de fem Phillips-skruvar bakifrån den översta raden av tangenter på laptop tangentbord. Ta tag i övre kanten av tangentbordet, och sedan placera den upp och ner över den bärbara handledsstödet. Koppla bort tangentbordet är flatkabeln från moderkortet. Lyft tangentbordet bort av den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  4.
  Leta LCD videokabeln som sträcker sig från LCD-panelen. Följ kabeln till dess kontakt på moderkortet. Koppla bort kabeln från moderkortet. Ta tag i LCD-panelen med en hand och sedan med den andra handen ta bort de två Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärnet. Lyft panelen bort av den bärbara datorn bas och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort Phillips-skruvarna från toppen hölje av den bärbara datorn. Sätt i ett plektrum i globlinjen separera den övre höljet från botten höljet. Börja med att bända upp den övre höljet. Arbeta dig runt hela omkretsen av den bärbara datorn förrän det övre höljet är fristående, men ta inte bort den helt.
  6.
  Lyft upp den övre höljet tills moderkortet är synlig . Leta upp CMOS-batteriet på moderkortet. Den liknar en stor klocka batteri, och ligger nära processorn i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Ta bort CMOS batteriet ur facket och placera den nya CMOS-batteriet på sin plats. Kontrollera att batteriet sitter inuti batterifacket, eller CMOS kommer inte att fungera.
  7.
  Följ steg 1 till 5 baklänges för att montera ihop den bärbara datorn.

  tips och varningar


 • Använd en ESD (elektrostatisk urladdning) eller antistatiskt medan demontering den bärbara datorn. Detta kommer att förhindra elektriska stötar och eventuella skador på din bärbara dator hårdvara.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man demonterar en hp pavilion dv2120 bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man skriver till SD micro kort
 • hur man byter en HP Pavilion n3310 hårddisk
 • hur man skriver ut cd konstverk
 • Hur du ser på TV med ett PCMCIA trådlöst g-kort
 • hur reparera begränsad fel på en hårddisk
 • nackdelarna med att behålla ett äldre system
 • vad är det billigaste sättet att bygga en dator för vidareförsäljning?
 • hur man gör en Windows ME disk startbar
 • hur man radera allt på datorn utom för operativsystemet
 • hur man byter det interna modemet för en Toshiba L45-s7423 laptop