Dator > hur du tar bort processorn från en satellit P25 anteckningsbok

 • hur du tar bort processorn från en satellit P25 anteckningsbok


 • Din bärbara dator mikroprocessor, eller CPU-chip, är det centrala chip på din bärbara dator moderkort som utför funktionerna i datorns programvara. Ju snabbare din mikroprocessor, desto snabbare kan din dator kan köras både enkla och avancerade program. Toshiba Satellite P25 bärbara datorer levereras installeras med en blixtsnabb Intel 4 3-GHz-processor, så att uppgradera till en snabbare processor chip kan inte vara bra, eller möjlig. Men ersätter mikroprocessor med en nyare Intel-processor ger högre prestanda.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Plektrum.


  1.
  Stäng av din bärbara dator och sedan stänger LCD-panelen. Koppla bort alla kablar från den bärbara datorn, och sedan vända på laptop över. Vrid den bärbara datorn så att framkanten av den bärbara datorn är vänd mot dig. Leta upp batteriet, tryck på låsfliken och lyft sedan ut batteriet ur facket och lägg den åt sidan.
  2.
  Ta bort alla plastpåsen från den bärbara datorns hölje botten och deras behålla Phillips-skruvar. Ta sedan bort de återstående 27 Phillips-skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över och öppnar LCD-skärmen.
  3.
  In en liten platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet locket. Tangentbordet omfattar är en tunn remsa av plast i anslutning till tangentbord och LCD-skärmen som spänner över bredden på den bärbara datorn. Arbeta dig till den vänstra sidan av den bärbara datorn, eller tills tangentbordet locket är helt skild från den bärbara datorn. Ställ tangentbordet täcka åt sidan.
  4.
  Ta bort de två Phillips-skruvar säkra tangentbordet till den bärbara datorn. Ta tag i övre kanten av den bärbara datorn och sedan placera den nedåt över styrplattan och handledsstödet område. Leta reda på tangentbordet bandkabel där den är ansluten till undersidan av tangentbordet. Följ flatkabeln till där den ansluter till moderkortet och koppla loss den. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort de sju Phillips-skruvar säkra den övre luckan montering på plats. Sätt i ett plektrum i globlinjen längs yttre kanten av den bärbara datorn höljet. Börja med att bända upp på övre höljet och sedan arbeta dig runt hela datorn tills hela övre hölje är skild från den bärbara datorns bas. Lyft den övre kåpan från bärbara basen och den åt sidan.
  6.
  Leta reda på processorn kylfläkt och kylfläns kombination församling i det övre vänstra hörnet av bärbara bas. Ta bort Phillips-skruvarna säkra fläkten och kylflänsen montering till moderkortet. Koppla bort fläktens kabel från moderkortet och lyft sedan kylfläns och fläkt församling ur den bärbara datorn. Detta kommer att avslöja din bärbara dator mikroprocessor.
  7.
  Lyft upp spaken säkra processorn på plats. Ta tag i ytterkanterna av processorn och sedan lyft försiktigt ut det ur sin sockel. Ta bort det från moderkortet och förvara den i en icke-statisk plastpåse, om möjligt.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:HP kompatibla tonerkassetter

Relaterade artiklar


 • hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 1525 laptop
 • hur man byter en strömbrytare knapp tillgång på ett ATX-fodralets tryckknapp dator
 • hur du ställer in linjer per tum på en laserskrivare
 • hur man byter RAM i en Toshiba Satellite Celeron laptop
 • hur du skickar ett fax från USA
 • hur isär bror mfc240c
 • effektbehovet för bärbar dator i Kina
 • hur du tar bort ett faxmodem på Vista
 • hur man kan återställa en skadad Dell Inspiron 1501
 • hur man byter kassetten på en Compaq ij650 skrivare