Dator > hur är blixten skrivet bios till RAM?

 • hur är blixten skrivet bios till RAM?


 • Blinkande BIOS hänvisar till omprogrammering av BIOS EEPROM med en speciell mjukvara. Anledningen att göra detta är att göra justeringar till hårdvaran chips. EEPROM är normalt inte skrivas om, trots allt, står RO i EEPROM för "read-only. " Förändringar kan läggas till de marker för att förbättra prestanda vid uppstart, exempelvis lägga till nya funktioner, buggfixar och stöd för ny hårdvara. Blinkande BIOS till RAM innebär att använda skugga blixt att "bränna" instruktioner från ROM i RAM

  BIOS

  BIOS eller Basic Input /Output System, är inbyggt i datorn som finns på de marker som avgör vad en dator kan göra utan att läsa data från en disk. Det fungerar vid uppstart, och talar om för datorn vilka komponenter den har, till exempel tangentbord, skärmen, minnet och hårddisken.  BIOS är på en skiva eller read-only memory, chip inbyggt i datorn. Detta garanterar BIOS kommer alltid vara tillgänglig och kommer inte att ha problem på grund av fel på hårdvara. Det är också tillåter en dator att starta sig i en process som kallas skuggning.

  EEPROM

  Raderbar Elektriskt Programmerbara läsminne (EEPROM) är en speciell typ av programmerbara minnet. Utsätta programmerbara minnet till en elektrisk laddning kan sudda ut det. Dess viktigaste egenskap är att EEPROM behåller sitt minne innehåll även när det inte finns någon el. Liksom andra typer av rom, fungerar EEPROM inte lika snabbt som RAM, och liknar flashminne. Skillnaden är att EEPROM skriver och raderar data på en byte i taget. Flash-minne, å andra sidan, gör att data kan raderas eller skrivas i block, som möjliggör snabbare funktion.

  ROM BIOS Shadow Funktion

  modellen följs innebär att BIOS överföra data från ROM chip till RAM's " hög minne "som ligger mellan 640K och 1024k. Detta är ett område av minne som är reserverat för BIOS-data som nu är på RAM-chip.  Det problem som nu uppstår är att BIOS är normalt bara används i början över uppstartsprocessen, och nästan aldrig efter det. Moderna operativsystem och deras förare och bibliotek hanterar allt. Alltså, ROM skuggar Innebär liten prestanda vinst

  faror flashat BIOS

  BIOS är den mest kritiska komponenten på datorn eftersom det är det första programmet som körs när du slår på maskinen. Utan BIOS, maskinen inte kan starta. En BIOS-uppgradering ordentligt måste utföras. Underlåtenhet kan permanent förstöra BIOS, vilket gör datorn en båt ankare. Några vanliga orsaker till BIOS blinkar gone bad blinkar BIOS med en felaktig BIOS-version och ett strömavbrott under blinkande processen.

  Flash BIOS skrivas till RAM

  Två filer som behövs för att uppdatera en BIOS. Den ena är en binär fil som innehåller BIOS-koden, och den andra är ett program som kallas en lastare. Lastaren ansluts till moderkortet kretsen. Den överför sedan den binära innehållet i BIOS-filen till RAM-kretsar.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur en tablett skrivblocket arbete?

Relaterade artiklar


 • Samsung skrivare ml-1740 refill instruktioner
 • hur man byter strömkälla i en stationär PC
 • hur till återvinna partition programvara
 • vad är inne i en CD-brännare?
 • canon 9100 skrivare felsökning
 • Så här åtgärdar tråkiga bläck färg på en kanon W6200 skrivare
 • hur man demonterar en hp pavilion zd8000
 • hur du lagrar en zip-fil till en zip-disk
 • felsökning av en kfa2 GeForce 7300 LE grafikkort
 • fördelarna med Intel Centrino