Dator > formatering av hårddisk frågor

 • formatering av hårddisk frågor


 • du kan stöta på vissa problem när du formaterar hårddisken. Formatera problem kan variera från lätt lösbar frågor till hårddiskfel. Denna artikel omfattar fem gemensamma formatering problem som kan påverka en hårddisk.

  Skadade sektorer

  En dålig sektor innebär att en del av hårddiskens disken är skadad och kan inte läs-eller skrivbara. Detta problem kan förhindra att hårddisken från formateras. Du kanske kan lösa problemet genom att formatera partitioner runt dålig sektor genom att göra mindre partitioner som avslutas innan eller start efter den skadade sektorn. Om dålig sektor är nära början av disken och förhindra formatering som du kan prova en formatering program som kan formatera en disk från utsidan till insidan istället för från insidan till utsidan.

  Broken Hardware

  En felaktig disk-läsning mekanism kan göra hårddisken omöjlig att formatera. Om datorn inte känner igen köra alls, det är förmodligen på grund av trasiga hårdvara. Även om det är möjligt att återställa data som lagras på enheten, är enheten instabil och bör inte användas efter det att uppgifterna återvinns.

  FAT32 och File System frågor

  Olika typer av filsystem har restriktioner på partition formatering storlek. I synnerhet FAT32 filformat har storlek begränsningar, men är fördelaktigt eftersom alla moderna datorer kan läsa filformatet samt annan elektronik, inklusive Sony PlayStation 3. FAT32 är begränsat till med 32 gigabyte partitioner via Windows formatering verktyget. Det är därför större hårddiskar är indelade i mindre, ineffektiv partitioner. Ett program som SwissKnife kan formatera hårddisken partitioner i FAT32 utanför 32-gigabyte begränsning av Windows-operativsystem.

  Volym i användning

  Vissa operativsystem kommer inte att tillåta dig att formatera en hårddisk medan operativsystemet är i användning. En extra säkerhetsåtgärd kan du hindras från att formatera hårddisken medan ett annat program körs. Du kan förbigå denna begränsning genom att köra en systemåterställning eller installation av operativsystemet.

  Spara data under formateringen

  Om du formaterar en hårddisk kommer du att förlora allt data lagras i den del av enheten formateras. En work-around är att justera storlek på partitionen och överför data till den nya partitionen. Detta sätt kan du formatera den gamla partitionen ännu hålla din data intakt. Oavsett om du kan justera partitionsstorlekarna på en hårddisk beror på operativsystemets kapacitet. Om du använder ett operativsystem som skapats före 2006, kanske du inte kan anpassa befintliga hårddisk partitioner för att skapa nya partitioner. Om så är fallet, använd ett program partition verktyg, såsom EASUS Partition Manager.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:rensar en CMOS batteri

Relaterade artiklar


 • hur man byter en strömbrytare knapp tillgång på ett ATX-fodralets tryckknapp dator
 • hur ta reda på vilka bärbara datorer en DVD-ROM kommer att passa
 • hur man identifierar en typ USB-hubb
 • hur man fyller en Canon MX850 bläckpatron
 • hur man konfigurerar ett fjärrskrivbord & Xserve
 • hur du kopierar en musik-CD till en flash-enhet
 • Felsökning av en Epson cx7400 kontinuerliga system bläck flöde
 • hur man gör ett arbete USB-tangentbord på förstartområde
 • de fyra viktigaste delarna i en dator
 • hur du ställer in trådlös utskrift med en Samsung CLP-315W