Dator > instruktioner till en Samsung färglaserskrivare CLP-310 serien

 • instruktioner till en Samsung färglaserskrivare CLP-310 serien


 • Samsung CLP-310 färg laser skrivare är en nätverksklar anordning som gör något av användare i nätverket köa utskrifter från någon av deras datorer. Ställa in CLP-310 serien skrivare bara behöver koppla in ett par kablar och efter den medföljande installationsskivan. Skrivaren kan sedan läggas till nätverket genom att ändra några enkla alternativ i varje dators operativsystem

  Du behöver:.
  USB-kabel
  . Ethernet-kabel.
  Mjuk trasa.

  inställningar


  1.
  Ställ Samsung CLP-310 färglaserskrivare på en plan och stadig yta. Anslut enhetens AC-adaptern i ett vägguttag. Anslut en USB-kabel till ledig USB-port på baksidan slutet av CLP-310 skrivare.
  2.
  Anslut den andra änden av skrivarens USB-kabeln till en USB-port på datorn . Sätt i installations-CD som medföljde CLP-310 i datorns skivenhet.
  3.
  Klicka på den nedrullningsbara menyn som visas och välj språk. Klicka på "Nästa" och välj "Finish" för att installera CLP-310: s drivrutiner.

  Konfigurering för användningen av nät


  1.
  Anslut ena änden av en Ethernetkabel till det öppna Ethernet-porten på baksidan slutet av Samsung CLP-310 skrivare. Anslut den andra änden av kabeln till en av de öppna Ethernet-portar i ditt nätverk router.
  2.
  I datorns "Start"-menyn. Klicka på "Enheter och skrivare" om du använder Windows 7 eller Windows Vista, eller välj "Skrivare och fax" om du använder Windows XP.
  3.
  Klicka på "Lägg till en skrivare "länken och välj" Nästa ". Markera knappen märkt "Lägg till en nätverksskrivare, trådlös skrivare eller Bluetooth-skrivare" och välj "Next. "
  4.
  Klicka på posten för Samsung CLP-310 serien skrivare i listan över upptäckta nätverksenheter. Klicka på" Nästa "och välj" Finish "för att lägga till CLP-310 till listan över tillgängliga skrivare på datorn.
  5.
  Upprepa process på alla andra datorer som är anslutna till nätverket. Sätt i CLP-310 förare installationsskivan i skivenheter någon annan datorer som ska använda skrivaren. Följ anvisningarna på skärmen drivrutiner.

  Underhåll och felsökning


  1.
  Koppla ur Samsung CLP-310 nätadapter. Tryck ner plasten släppa spåret på främre delen av skrivaren och dra den främre luckan ner så tonerkassetterna är synliga.
  2.
  Ta tag i plast, rektangulära svarta tonerkassetten på överst på öppet fack. Dra ut tonerkassetten ur CLP-310 skrivare. Upprepa processen med färgtonerkassett, som är placerad strax under svart toner.
  3.
  Leta plast spilltonerbehållaren i nedre vänstra kanten av CLP-310 är öppen facket. Ta tag i handtaget av containern och dra behållaren ur skrivaren. Kasta innehållet i behållaren.
  4.
  Torka av alla exponerade ytor inne i öppet fack med en mjuk trasa. Ställ spilltonerbehållaren tillbaka i sitt ursprungliga läge och sätt tillbaka den svarta och färg tonerkassetter.
  5.
  Skjut luckan uppåt tills det klickar på plats. Sätt i CLP-310 nätadapter.

  Tips och varningar


 • CLP-310 innehåller en möjlighet att skriva en rapport sida som upplyser dig om det finns några problem med enheten. Vänta tills skrivaren inte används för tillfället och trycker på "Stop" knappen i fem sekunder att skriva ut rapporten sidan.
 • Om din CLP-310 är inte i närheten ditt nätverks router, är det fortfarande möjligt att använda enheten som en nätverksskrivare. Koppla inte in en Ethernet-kabel alls. Istället tillgång till datorn som är ansluten till skrivarens USB-kabel. Öppna "Start"-menyn och välja "Network". Klicka på "Nätverks-och delningscenter". Välj "Printer Sharing" och välj "Aktivera skrivardelning" alternativet. Klicka på "Apply". Lägg till skrivaren till andra datorer normalt genom att gå till "Lägg till skrivare" fönster.
 • Du måste redan ha dina datorer i nätverk tillsammans via ett trådlöst eller trådlös router för att kunna använda den CLP-310 som en nätverksskrivare .

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:felsöker ett EVGA FX5500 grafikkort

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en hp pavilion dv2500 bärbar mikrofon fungerar inte i chatten
 • hur man kan återställa BIOS operativsystem på en bärbar dator
 • hur du uppdaterar ett chipset drivrutin
 • diy Daewoo cn530 hårddisk byte
 • hur du uppgraderar hårddisken utan att formatera om datorn
 • hur du uppdaterar DDR2-minne på en bärbar dator
 • Felsökning av en Actiontec DSL-modem
 • steg-för-steg installation av HP laserskrivare 3055
 • hur man utformar markörer
 • diy dator uppgraderingen: lägga till en andra SATA-hårddisk