Dator > hur man uppgraderar en 6831fx cpu

 • hur man uppgraderar en 6831fx cpu


 • Din bärbara dator CPU (Central Processing Unit) är en elektrisk anordning på moderkortet. Det bearbetar all information som skickas från någon som du kör. Ju snabbare din CPU chip desto snabbare din dator kommer att kunna köra programvara. The Gateway P-6831 är en utgången laptop som används av många spelare. Den kommer installeras med en Intel Core 2 Duo 1,6 GHz processor. Din P-6831 laptop processor socket kan hantera en CPU så snabb som 2 GHz

  Du behöver:. .
  Platt skruvmejsel
  Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator genom Windows-menyn, stänga din LCD-skärm, koppla bort nätadaptern och sedan placera din laptop nedåt med den främre kanten på den bärbara datorn vänd framåt.
  2.
  Leta upp batteriet längst upp i den bärbara datorn nedre hölje. Tryck på flikarna på höger och undre sidorna av batteriet, samtidigt lyfta ut batteriet ur facket. Ställ den åt sidan. Avlägsna de två Phillips, skruvar från insidan av batterifacket.
  3.
  Vänd på laptop över, och sedan öppnar LCD-panelen. Ta bort de fem Phillips-skruvar bakifrån den översta raden av tangenter på tangentbordet. Ta tag i tangentbordet från bakom den översta raden, och sedan luta tangentbordet uppåt tills tangentbordet bandet kontakten är synlig på undersidan av tangentbordet. Följ flatkabeln till där den ansluter till moderkortet, och sedan koppla ur den. Ta sedan bort tangentbordet från den bärbara datorn helt. Detta kommer att avslöja din bärbara dator moderkort.
  4.
  Leta reda på kylflänsen församling, som är en stor bit metall fast på moderkortet med fyra Phillips-skruvar. Ta bort skruvarna och lyft sedan kylflänsen ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Leta kylfläkten, ta bort, Phillips-skruvarna säkra den till moderkortet, och koppla sedan loss fläktkabeln från dess kontakt på moderkortet. Ta tag i fläkten och lyft den ur den bärbara datorn. Detta kommer att avslöja CPU chip.
  6.
  Vrid CPU platta huvud låsskruv, eller lyfta låsspaken säkra processorn sin sockel på moderkortet. Detta beror till stor del på vilken typ av uttag som används på moderkortet. Fatta varje sida av CPU-chip, men rör inte ytan. Lyft försiktigt CPU ur den bärbara datorn och förvara den i en statisk-fri plast illa, om möjligt.
  7.
  Upprepa detta i omvänd ordning för att installera den nya CPU-chip och sätt ihop bärbar dator.

  tips och varningar


  Wear
 • en elektrostatisk urladdning rem handleden för att förebygga problem med din dator som orsakas av vilande statiskt elektricitet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hk trådlös skrivare problem

Relaterade artiklar


 • hur man använder datorer för beröm gudstjänst på filmdukar
 • hur man använder en Xbox 360 controller på pc-spel
 • hur man skriver ut svart text med färgpatronen i en Lexmark z810
 • HP 1350 skrivare scanner felsökning
 • hur man installerar en samsung laserskrivare ml1740
 • hur du ställer in en Compaq Presario webbkamera för Windows XP
 • trådlös teknik säkerhetsfrågor
 • felsökning en bärbar dator fingerpad som inte fungerar
 • steg-för-steg installation av HP laserskrivare 3055
 • hur du ansluter äldre skrivare till Vista