Dator > hur man byter en CPU-fläkt i en hp n5470

 • hur man byter en CPU-fläkt i en hp n5470


 • Laptop CPU chips värma upp när de används under lång tid. Det är därför alla bärbara är utformade med sofistikerade kylsystem. De flesta CPU kylsystem byggs med en dedikerad kylfläkt. Om kylfläkten går dåligt, kan din laptop börja överhettas. Om din CPU överhettning, kan den orsaka obotliga skador på ditt moderkort och den omgivande maskinvaruenheter. I händelse av att din CPU fläkt fel, bör du byta ut den omedelbart för att undvika allvarliga skador på din bärbara dator. Byte av fläkt i din HP Pavilion n5470 kräver fullständig demontering

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Liten, platt skruvmejsel.
  Kreditkort, eller plektrum.


  1.
  Stäng av din bärbara dator via Windows Start-menyn och sedan stänger LCD-panelen. Koppla bort alla kablar från din bärbara dator, och sedan placera den bärbara datorn nedåt med framsidan av den bärbara datorn mot dig. Ta bort batteriet från botten hölje av den bärbara datorn.
  2.
  Ta bort alla synliga skruvar från botten hölje av den bärbara datorn. Placera den bärbara datorn vertikalt med baksidan av den bärbara datorn uppåt. Ta bort de två Phillips-skruvarna från baksidan. Placera den bärbara datorn så att den sitter plant.
  3.
  Vänd den bärbara datorn över och Öppna LCD-panelen så långt det går. Använd en liten, platt skruvmejsel för att bända bort plasten tangentbordet bezel mellan tangentbordet och LCD-panelen. Ta bort ramen och ställ den åt sidan. Ta bort de fyra Phillips-skruvar bakifrån den översta raden av tangenter på tangentbordet.
  4.
  Ta tag i övre kanten av tangentbordet, luta den uppåt, och sedan placera den upp och ner över handledsstödet. Leta reda på tangentbordet flatkabeln på undersidan av tangentbordet, och sedan koppla loss den från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  5.
  Leta LCD videokabeln som sträcker sig från den vänstra sidan av skärmen. Följ den till där den ansluter till moderkortet och koppla loss den. Ta tag i LCD-skärmen med ena handen, och då med den fria handen bort Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärnet. Lyft LCD-panelen bort av den bärbara datorns bas och den åt sidan.
  6.
  Ta bort Phillips-skruvarna från längs ytterkanterna av den bärbara datorn övre hölje. Sätt ett kreditkort, eller plektrum i globlinjen separera den övre höljet från botten höljet. Börja med att bända upp den övre höljet från botten höljet. Arbeta dig runt hela omkretsen av den bärbara datorn tills toppen Höljet är helt skild från den bärbara datorns bas. Ta bort övre höljet och ställ den åt sidan.
  7.
  Leta reda på CPU-fläkt i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Koppla bort fläktkabeln från moderkortet och sedan ta bort de fyra Phillips-skruvarna från kylfläkten församling. Lyft CPU fläkten ur moderkortet och ställ den åt sidan.
  8.
  Upprepa proceduren i omvänd att installera ersättning CPU fläkt.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:instruktioner till en Samsung färglaserskrivare CLP-310 serien

Relaterade artiklar


 • hur får man i HP C7180 tjänsten läge?
 • hur isär bror mfc240c
 • hur man uppgraderar en gammal hp pavilion 736-l skrivbord med Intel Celeron 600MHz
 • hur man ställer in en Bluetooth i en Toshiba A200 1mb t5300
 • hur man spelar ett USB-mikrofon genom högtalarna
 • hur man gör med överskott datorer
 • Vaio PCG-TR2 hårddisk byte
 • hur man skriver till en xD minneskort
 • hur till återvinna partitionsinformation
 • hur man fyller en Canon MX850 bläckpatron utan återställning