Dator > hur du lägger till RAM-minne till en dator och ändra BIOS

 • hur du lägger till RAM-minne till en dator och ändra BIOS


 • Kanske du vill starta från en flash-enhet eller ställa in ett system lösenord. Dessa är enkla inställningar för att justera med datorns BIOS. Lägga RAM kan vara lika enkelt, och det är ett relativt billigt sätt att vitalisera en trög dator. Men med så många olika typer av RAM-minne, måste du se till att du lägger rätt typ och rätt mängd

  Du behöver:. .
  Brusfritt arbetsplats

  Ändra BIOS-inställningar


  1.
  Starta din dator och tryck sedan på den rätta nyckeln, eller nycklar, på tangentbordet för att komma åt BIOS. Inte alla datorer använder samma nyckel. Instruktioner om vad man ska trycka visas på din skärm i flera sekunder efter start. Om du inte trycker på knappen i tid, kommer din dator starta operativsystemet och du måste börja om. I avsnittet Resurser Nedan finns en länk till en lista över BIOS nycklar tillgång kommando.
  2.
  Justera genom att navigera i BIOS texten meny med tangentbordet. Menyalternativen variera beroende på tillverkare, liksom. Du bör se kategorier som, eller liknar "Power Management," Boot Sequence "," Supervisor Password "och andra. Om du väljer att inte ändra något, leta efter nyckeln som låter dig avsluta utan att spara.
  3.
  Spara dina ändringar och avsluta. Nästa gång datorn startas, bör dessa inställningarna.

  Utökat RAM-minnet


  1.
  Ta reda på vilken typ av RAM-minne du behöver. Blanda inte RAM typer. Om din maskin har DDR PC-2700 installerat, blir inte DDR2 PC-3200. Använd vad datorns handbok säger att använda, eller öppna datorn och noggrant granska vad som är installerat. Crucial eller Kingston erbjuder bra verktyg som kommer att göra jobbet åt dig: gratis skannrar minne. Kolla in länkarna för dem i Resources nedan. De kommer att låta dig veta hur mycket du har, vilken typ det är och det högsta belopp din maskin kan hålla.
  2.
  Match RAM hastighet, storlek och till och med varumärket, om alls är möjligt. Dessa är inte ironclad regler, men du riskerar ineffektivitet och instabilitet om du inte gör detta. Till exempel, om du har ett 2 GB 266 MHz minne installerat och du vill lägga till ytterligare 2 GB, köpa ytterligare 2 GB 266 MHz minne istället för två 1 GB 266 MHz pinnar eller ett 2 GB 333 MHz minne.
  3.
  Koppla ur maskinen från eluttaget eller ta bort strömsladden från baksidan av datorn innan du öppnar höljet. Även skydda det från statisk elektricitet genom att bära en antistatisk armband eller vila din dator på en antistatisk dyna. Touch metall ram i ditt fall innan något annat att fullgöra en eventuell statisk gnista. Vad kan verka som en ofarlig stöt som du kan skada elektroniken.
  4.
  Spara den nya RAM i sin icke-statisk förpackningen tills du är redo att installera den. Försiktigt in RAM-minnet i en öppen kortplats på moderkortet. Rör inte den gyllene stift som passar i spåren, och inte lämnar tomma platser mellan minnen-infoga dem sida vid sida och se till att kontakterna är låsta
  5
  . .
  Starta din dator. Din skärm bör ange din maskin har upptäckt det nya RAM-minne och sedan starta operativsystemet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man bygger ett 12 volts reservkraft

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en bärbar dator
 • hur man kan kontrollera en Seagate hårddisk garanti
 • felsökningsguide steg för en enklare tonerkassett
 • hur man rengör st pop ups med administrativa verktyg
 • hur isär bror mfc240c
 • hur man startar en Compaq nc6120 bärbar dator
 • hur till förbifartsleden en Dell d630c hårddisk lås
 • om datorer & projektorer film
 • hur man gör en HP Officejet Pro L7580 skrivare arbete
 • hur man använder en DVI-D-kabel