Dator > hur man byter moderkort på Dell Latitude D820

 • hur man byter moderkort på Dell Latitude D820


 • Din bärbara dator moderkort är det primära kretskort där alla datorns hårdvara ansluts till datorn. Byte av moderkort kan vara besvärligt. I fråga om Dell Latitude D820 dator krävs det att du strippar ytterhöljet av datorn och ta bort alla datorns hårdvara. Detta kan vara en lång och mödosam process. Om det görs felaktigt kan du skada permanent datorn. Om det alls är möjligt samråda med en erfaren dator servicetekniker innan du försöker att ta bort ditt moderkort.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Hex skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, dra ut nätsladden, ta bort eventuella externt anslutna enheter och stäng LCD-skärmen. Placera den bärbara datorn nedåt och ta bort batteriet från botten hölje av den bärbara datorn.
  2.
  Rotera den bärbara datorn så att framsidan är vänd mot dig. Leta reda på hårddisken i det övre vänstra hörnet på den bärbara datorn botten hölje. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra hårddisken på plats. Ta tag i ansiktet på hårddisken facket på sidan kanten av laptop. Skjut hårddisk ur facket och lägg den åt sidan.
  3.
  Vänd på laptop över, och sedan öppnar LCD-skärmen. Sätt en liten, platt skruvmejsel i den högra sidan av plast tangentbordet bezel och börjar bända upp den. Tangentbordet ramen är en tunn remsa av plast ligger bakom den övre raden av tangenter på tangentbordet som spänner bredden på den bärbara datorn. Arbeta dig hela vägen till vänster, eller tills ramen är helt frikopplad från den bärbara datorn. Ta bort det från den bärbara datorn helt.
  4.
  Ta bort de tre Phillips-skruvar bakifrån den översta raden av tangenter på tangentbordet. Ta tag i överkanten på tangentbordet, luta den uppåt, och sedan placera den upp och ner över handledsstödet. Leta reda på flatkabeln på undersidan av tangentbordet, följ den till där den ansluter till moderkortet, och sedan koppla ur den. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  5.
  Leta LCD videokabeln nära centrum av den bärbara datorn i närheten av LCD-skärmen. Koppla bort LCD-kabeln från dess kontakt på moderkortet. Leta reda på antennkabeln i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Koppla loss antennkabeln från moderkortet.
  6.
  Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn nedåt med den främre kanten på den bärbara datorn mot dig. Leta enda Phillips-skruvarna i det övre högra och vänstra hörn och ta bort dem. Placera sedan den bärbara datorn vertikalt med bakkant på den bärbara datorn uppåt. Ta bort varje Phillips-skruv från varje hörn. Placera den bärbara datorn så att den sitter plant, ta tag varje sida av LCD-panelen, och sedan ta bort den från den bärbara datorn.
  7.
  Leta upp minnet facket inuti tangentbordet facket. Det finns två RAM-moduler. Bestäm vilken modul du vill ta bort först. Tryck på den vita, behålla flikarna på varje sida av RAM-modulen och sedan dra ut den ur sina respektive minneskortplats. Upprepa detta steg för varje RAM-modul du tar bort.
  8.
  Leta reda på trådlösa kortet på nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Koppla de två antennkablarna från kortet, tryck på den enda behålla fliken och lyft sedan ut kortet ur facket. Leta reda på bredband kortet ligger till höger om det trådlösa kortet. Upprepa Borttagningsproceduren beskrivs för det trådlösa kortet.
  9.
  Placera den bärbara datorn basen nedåt, och sedan ta bort de 12 kvarvarande Phillips-skruvarna från er bärbara dator botten hölje. Vänd den bärbara datorn över och sedan ta bort de tre återstående Phillips-skruvarna från den övre delen av den bärbara datorns övre hölje. Leta upp och koppla de två högtalarkablarna från mitten av moderkortet. Koppla sedan bort styrplattan kabeln från moderkortet.
  10.
  Ta tag i bakkanten av den bärbara datorn, och sedan börja att separera den övre höljet från botten höljet. Arbeta dig på framsidan av den bärbara datorn förrän det övre höljet är helt skild från den bärbara datorn.
  11.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvarna som fäster moderkortet till botten hölje bärbar dator. Leta reda på serienumret kontakterna på den bakre kanten av den bärbara datorn höljet. Ta bort de två insexskruvarna från varje seriell kontakt. Lyft moderkortet ur den bärbara datorn botten hölje mycket noga.
  12.
  Upprepa hela proceduren i omvänd att installera ersättning moderkortet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:felsökning en felaktig start-knapp på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett grafikkort
 • Felsökning Hewlett-Packard Deskjet 882C
 • hur man underhåller en miljö operativsystem
 • hur man gör en IBM 600E bärbar dator snabb
 • hur man installerar en annan strömbrytare på ett moderkort
 • hur du ansluter en bärbar dator
 • hur man installerar dubbla PCI-e grafikkort
 • felsökningsguide steg för en enklare tonerkassett
 • hur man arbetar en Lexmark X1270 allt-i-ett-skrivare
 • dator byggnad tips