Dator > hur man byter ett moderkort i en Dell Inspiron 1150

 • hur man byter ett moderkort i en Dell Inspiron 1150


 • Ibland vissa eller alla av en Dell Inspiron 1150 moderkort kan gå illa. Moderkortet i sig skulle kunna misslyckas eller de komponenter som ingår i moderkortet (till exempel USB-portar) skulle misslyckas. I detta fall måste du byta moderkortet. Byta ett moderkort på Dell 1150 kräver fullständig nära demontering av den bärbara datorn. Du bör vara noga med att dokumentera vad delar och skruvar gå där som tar vederbörlig ihop den bärbara datorn efter byte av moderkort

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel (nonmagnetized).
  Skruvmejsel (nonmagnetized).
  Hex skruvmejsel (nonmagnetized).
  Ersätter moderkortet.


  1.
  Vänd den bärbara datorn över så att bottnen uppåt och gångjärn är vänd mot dig.
  2.

  Tryck batteriet-spärren nedåt och håller den medan du drar bort batteriet från den bärbara datorn. Batterispärren är svart och är märkt med en vit bild av ett batteri. Batteriet är på toppen av den högra sidan av den bärbara datorn. Det finns ett par åsar på batteriet längs den nedre kanten som du kan använda för att greppa och dra ut batteriet till höger och bort från den bärbara datorn.
  3.
  bort hårddisken från den bärbara datorn. Hårddisken är i det nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort skruven i nedre vänstra hörnet, längs vänsterkanten, liksom skruven ca 1,5 inches ovanför en. Använd åsar på hårddisken att greppa och dra enheten till vänster och bort från den bärbara datorn.
  4.
  Ta bort de två rektangulära plastskydden som syns tydligt på undersidan av den bärbara datorn. Varje kåpa hålls på plats av en enda skruv i botten. Ta bort varje skruv och skyddet från den bärbara datorn.
  5.
  Bort de två minnesmodulerna från mitten slot du öppnade upp genom att ta bort plastskydden i steg 4. Minnesmodulerna hålls på plats av två metallklämmor på vänster och höger i varje modul. Tryck in metallklämmorna ifrån varandra på samma gång. Detta gör att minnesmodulen att dyka upp i en vinkel. Ta bort minnesmodulen genom att dra ut det ur kortplatsen. Upprepa detta steg för den andra minnesmodulen.
  6.
  Skruva den enda skruv ligger strax ovanför mitten av toppen av minnesmodulfacket, då spaken längs den övre kanten av minnesmodulfacket till vänster. Detta gör att CD-enheten att sticka ut en aning på vänster sida av den bärbara datorn. Ta del som sticker ut och dra den till vänster för att ta bort enheten.
  7.
  Ta bort modemet och mini-PCI-kortet från kortplatsen som finns i det övre vänstra sida av den bärbara datorn (detta är det andra facket öppnas genom borttagande av plast täcker). Det finns två små kretskort. Den på toppen är modemet, den nedersta är mini-PCI-kort. Koppla bort svart-vita kablar från botten av mini-PCI-kort. Tryck in metallklämmorna på varje sida av mini-PCI-kortet isär, dra sedan kortet bort från den bärbara datorn. Ta bort de två skruvarna som håller fast modemet till moderkortet (en är på vänster sida av modemet, den andra är till höger) och koppla sedan bort modemkabeln genom att dra den lilla fliken upp. Ta bort modemet från den bärbara datorn.
  8.
  Ta bort de återstående 13 skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns fyra skruvarna längs den övre kanten, fyra längs den nedre kanten, fyra över mitten och en ca en tum under skruven i övre högra hörnet på den bärbara datorn.
  9.
  Vänd den bärbara datorn över och öppna skärmen så bred som det går.
  10.
  Ta bort gångjärnsskyddet, som är den plastbiten med strömbrytaren om det sitter ovanför tangentbordet. Sätt en skruvmejsel mellan den högra sidan av gångjärnsskyddet och den bärbara datorn och sedan bända täcka upp för att skilja den från den bärbara datorn. Dra försiktigt på locket från höger till vänster för att ta loss den från den bärbara datorn.
  11.
  Bort de fyra skruvarna som håller tangentbordet i. Skruvarna är placerade högst upp på tangentbordet, ovanför den första och sista nycklar, liksom "F5" och "F12" nycklar. Lyft upp tangentbordet något för att avslöja en kabel tangentbordet ansluts till moderkortet. Dra upp på moderkortet-side-kontakt (sitter under där mellanslag brukade vara) för att koppla ur och ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  12.
  Dra upp dragfliken på topp och mitten av den bärbara datorn att koppla bort skärmen från den bärbara datorn. Ta bort de fyra skruvarna på gångjärn (två på varje sida), lyft sedan displayen upp och ta bort den från den bärbara datorn.
  13.
  Skruva den enda skruv som ligger i direkt centrum den bärbara datorn, ta sedan bort EMI sköld (ser ut som en plåt) från den bärbara datorn.
  14.
  bort de fyra skruvarna som håller kyla montering på plats. Kylningen församling ligger nedanför EMI sköld du bara bort. Lossa skruvarna i numerisk ordning enligt etsade numret bredvid varje skruv. Dra upp på den vita kontakten strax nedanför det nedre vänstra skruven att koppla bort kyla församling från moderkortet. Lyft upp på plasthandtag att lyfta kyla montering uppåt och bort från den bärbara datorn.
  15.
  Ta bort processorn från den bärbara datorn. Processorn ligger nedanför kyla församling du bara bort. Det är kvadratiskt, med en svart flik på vänster sida. Vrid skruven på den svarta fliken moturs tills det inte kan vända längre, lyft sedan torget processor ur uttaget och bort från den bärbara datorn.
  16.
  Ta bort handledsstödet. Ta bort de två skruvarna längs den övre kanten. Varje skruv är ungefär en tum mot mitten från varje gångjärn. Koppla bort pekplattan kontakten, som ligger intill där tangentbordet kontakten har, genom att lyfta upp på den vita kontakten. Separera handledsstödet från nedre delen av bärbara datorn genom att försiktigt köra fingrarna mellan två avdelningar.
  Sjutton.
  Koppla högtalarna genom att dra upp på den vita kontakten som sitter längst ner i mitten av den bärbara datorn. Efter bortkoppling av högtalarna, ta bort dem genom att dra varje högtalare ur sin plast kortplatsen.
  18.
  Ta bort de 10 skruvarna från moderkortet. Det finns två skruvar nära toppen och centrum av den bärbara datorn. En skruv är att nere till vänster där processorn var. Två skruvar längs den nedre kanten av den bärbara datorn strax ovanför där den vänstra högtalaren brukade vara. Tre skruvar i nedre hörnet av rummet där hårddisken brukade vara längs vänstra kanten av den bärbara datorn, och två skruvar längs vänsterkanten av utrymmet där batteriet brukade vara.
  19 .
  bort de två insexskruvarna på varje ände av den blå, trapetsformade VGA-kontakten på baksidan av den bärbara datorn.
  20.
  Lyft ut moderkortet från botten av den bärbara datorn och sätt i nya. Omvänd Steg 1 till 19 för att montera ihop den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Touch en bit metall innan du rör inuti komponenter för att förhindra att skada dem från statisk chock.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man konfigurerar ett trådlöst kort LAN pcmcia

Relaterade artiklar


 • Återskapa data efter att ta bort en partition
 • hur du installerar ett minne i en Dell Inspiron 1000
 • hur man nollställer bläckpatroner i en HP-skrivare 2355
 • firewire 4 pin vs 6 pin
 • hur man öppnar en överhettning Toshiba laptop Tecra 750cdm fall
 • instruktioner för installation av interna hårddiskar
 • hur man fyller en HP 11 bläckpatron
 • HP Deskjet-skrivare 4240 felsökning
 • HP Officejet 6100 felsökning
 • hur man dumpa gamla datorer