Dator > hur man bygger en pc fall dörr

 • hur man bygger en pc fall dörr


 • Lägga till en dörr till din dator fall kan vara ett roligt projekt med både praktiska och estetiska fördelar. En dörr kan ge enkel tillgång till inälvsprodukter av din dator om du behöver ofta byta hårdvara. Många anpassade fall dörrar har även ett fönster för visuellt övervaka de inre komponenterna

  Du behöver:.
  Skärverktyg
  . Mål material.
  Glas eller plexiglas (tillval).
  Glas skärande verktyg.
  Silikon lim eller epoxy (tillval).
  Självhäftande-stödda weatherstripping.
  2 Gångjärn.
  Borra (tillval).
  Latch.


  1.
  Besluta om placering, storlek och form på din dörr. Om du vill att din dörr ska vara praktisk, bör det vara tillräckligt stora för att låta dig bekvämt installera och ta bort komponenter såsom CD /DVD-enheter, hårddiskar, och PCI-kort. Placeringen av din dörr kommer att begränsas av monteringsbeslagen på de inre väggarna i fallet, och särskilt av moderkortet.
  2.
  Skär hål från fall som är storleken av din dörr. För metall fall, använd en roterande verktyg eller snips tenn, och se till att fila ner de vassa kanterna för att undvika nedskärningar. För en trälåda, använd en sticksåg.
  3.
  Fäst tunn dörrstopp på insidan av fallet i ytterkanten av hålet för att hålla dörren svänger inåt. Titta på en typisk trädörr som bara öppnar en väg för ett exempel på denna teknik. Om du inte kan enkelt konstruera dessa, helt enkelt göra din dörr något större än hålet för att uppnå samma effekt.
  4.
  Bestäm vilken typ av material du vill ha för att göra dörren. Om du tänker använda den del du skära bort i steg 2 måste du installera dörrstopp som i steg 3.
  5.
  Skär dörren till storleken. Kom ihåg att lägga en halv tum till varje kant, om du inte använder dörrstopp.
  6.
  Klipp ut ett inre hål från dörren om du vill lägga till ett fönster, och minska dina glas eller plexiglas är en halv tum större än hålet. Fäst fönstret på insidan av dörren med ett lim lämpligt för ditt material, och låt stelna i god tid innan du fortsätter.
  7.
  Place självhäftande backas weatherstripping på dörrstopp vänd ut fallet. Detta gör att luckan för att stänga på weatherstripping att fallet lufttät. Om du inte använder dörrstopp, enkelt uttryckt weatherstripping på utsidan av målet hela vägen runt kanten av hålet.
  8.
  Ställ dörren på plats ovanpå fall, med hålet i målet ligger i ett övre läge.
  9.
  Fäst gångjärnen till fall och att en kant på dörren och samtidigt hålla dörren anpassats för hand. Kontrollera att gångjärnen är orienterade så att dörren öppnas och stängs korrekt. Om du använder en metall fall, markera och borra hål för gångjärn, använd sedan skruvar och muttrar. För en trälåda, bara använda vanliga skruvar. Var försiktig med att inte skada datorns inre delar vid borrning eller skruvning.
  10.
  Testa dörren för att kontrollera att det öppnas och stängs ordentligt och justera gångjärnen vid behov.

  11.
  Fäst låset till motsatta kanten från gångjärnen, och se till att den håller dörren stängd när de används.

  tips och varningar


 • Använd tunna weatherstripping så luckan stängs i jämnhöjd med fallet och ändå gör en lufttät tätning.
 • Kontrollera värmebeständighet din lim om du installerar ett fönster, och se till att det kommer att tolerera från 60 till 75 grader Fahrenheit, den typiska omgivande temperaturen inuti datorlådan.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man skriver ut svart text med färgpatronen i en Lexmark z810

Relaterade artiklar


 • felsökning en HP 840C skrivare
 • Inaktivera en fel system fläkt på Dell Dimension 8100
 • Hur du tar isär en i serie thinkpad
 • hur man startar upp ett äpple G3
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • felsökning en HP Deskjet d2345
 • diy pc byggnaden
 • HP Photosmart A430 felsökning
 • Felsökning av en IBM Infoprint 1145
 • hur att byta moderkort på en Dell 1400