Dator > hur du installerar en ny processor i en IBM Thinkpad 600E

 • hur du installerar en ny processor i en IBM Thinkpad 600E


 • ThinkPad 600E laptop processor är den största chip på moderkortet. Det utför funktioner datorns programvara. ThinkPad 600E levereras installeras med en Pentium 366 MHz CPU. När 600E släpptes i slutet av 90-talet, det var bland de snabbaste bärbara datorer runt. Men om du kör nyare tillämpningar, kan du behöva överväga att uppgradera till en snabbare processor. Lyckligtvis är 600E laptop utformad på ett sådant sätt att detta inte är ett svårt förfarande

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, koppla ur strömkabeln och stäng LCD-skärmen. Placera den bärbara datorn med ovansidan nedåt. Vrid den bärbara datorn så att framkanten av den bärbara datorn är vänd mot dig. Ta bort batteriet från botten hölje av den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  2.
  Leta reda på hårddisken facket i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Använd en platt skruvmejsel för att ta bort hårddiskens låsskruven. Ta hårddiskens front, plastskyddet från överkant laptop nära vänster LCD gångjärn. Ta tag i pull-tryck som sträcker sig från hårddisken facket, och dra sedan ut hårddisken ur facket och lägg den åt sidan.
  3.
  Leta upp DVD-enhet i det övre högra hörnet av den bärbara datorn botten hölje. Använd en liten, platt skruvmejsel för att ta bort gummit skruvlocket från den bärbara datorn botten hölje. Ta bort enstaka Phillips-skruv säkra DVD-enheten på plats. Ta tag i framsidan av DVD-enheten och dra ut den ur sitt fack.
  4.
  Använd en liten, platt skruvmejsel för att ta bort de fem gummi skruven täcker från botten höljet . Använd en Phillips-skruvmejsel för att avlägsna de återstående 10 skruvarna från botten höljet. Placera den bärbara datorn ansikte upp, och sedan öppnar LCD-skärmen.
  5.
  Ta bort Phillips-skruv bakifrån den översta raden av tangenter på vänstra sidan av den bärbara datorn. Ta tag i tangentbordet från nedre kanten, luta den uppåt, och sedan koppla tangentbordets flatkabeln och pekplatta kabeln från övre vänstra hörnet av moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Detta kommer att avslöja interna komponenterna i din bärbara dator.
  6.
  Ta bort de fem Phillips-head skruvarna som kylfläns till moderkortet. Kylflänsen är en stor bit metall som ligger i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Lyft kylflänsen från moderkortet och ställ den åt sidan.
  7.
  Koppla bort fläktens ström från moderkortet, och sedan ta bort de två Phillips, skruvar säkra fläkten till processor. Lyft ut fläkten på moderkortet och ställ den åt sidan.
  8.
  Tryck på flikarna på höger sida av processorn, ta tag i sidorna av processorn, och sedan lyft den rakt upp och ut ur den bärbara datorn.

  9.
  Upprepa proceduren i omvänd att installera ersättning processorn och montera din ThinkPad bärbara dator.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur konvertera en laptop tangentbord till en stationär tangentbord

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en Epson cx7400 kontinuerliga system bläck flöde
 • hur man installerar ett PCMCIA trådlöst kort på en Dell Latitude
 • hur man fixar på TABB på en bärbar dator tangentbord
 • hur man identifierar ett moderkort med en Acer chip
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem
 • trådlös teknik säkerhetsfrågor
 • felsökning av en kort usb pci
 • hur att byta moderkort på en Dell 1400
 • hur du tar bort Sony laptop nyckel styrelser
 • HP 7410 ADF Roller felsökning