Dator > disig bilder på datorskärmen felsökning

 • disig bilder på datorskärmen felsökning


 • Alla datorskärmar är i en klassificering av produkterna som kallas "plug and play. " Detta innebär att när du ansluter dem i, operativsystemet Windows automatiskt konfigurerar dem att omedelbart fungera korrekt. Om du slår på din skärm för första gången (eller efter att ha ägt den ett tag) och bilden visas "dimmig", detta innebär att skärmupplösningen att ditt operativsystem matar matchar inte den rekommenderade skärmupplösningen på din skärm. Det kan också vara ett problem med din skärm allmänna bildinställningar.

  Du behöver:.
  ersätter färgbandet

  Screen Resolution


  1
  Högerklicka någonstans där ingen ikon finns på. Windows-skrivbordet.
  2.
  Klicka på "Screen Resolution".
  3.
  Välj upplösning som anges som "Rekommenderas" från "Resolution" i rullgardinsmenyn. Detta rullgardinsmenyn är i mitten av "Skärmupplösning" fönster, mellan "Display" och "Orientering" drop-down menyer.
  4.
  Klicka på "Apply" att ändra skärmens upplösning. Din skärm kommer automatiskt att justera, och din bild ska återgå till sitt normala tillstånd klara. Klicka på "Ja" för att hålla din Upplösningen ändras, klicka på "OK" för att lämna "Skärmupplösning" fönster.

  On-Board Menu System


  1.
  Leta reda på "Meny" knappen på din skärm. Alla stationära datorskärmar och vissa modeller av bärbara datorskärmar kommer att ha en "Meny" knappen, så att du kan komma åt ombord menysystemet. Denna meny system kan användas för att justera bilden i det fall det inte visas exakt så som du vill.
  2.
  Välj "Skärpa" inställning. Din bildskärm "Skärpa" nivå sätts för högt eller för lågt kan resultera i en dimmig eller "Fuzzy" bild. Använd "pil"-knapparna på skärmen för att öka eller minska ljusstyrkan tills bilden förlorar sin dis och blir mer tydlig.
  3.
  Justera andra inställningar, som "Color" och " Ljusstyrka "om att justera skärpan inte löser grumlig bild. Färgerna är ur balans på din skärm kan likna vad som kan beskrivas som en "dimmig" eller "oskarp" bild, som kan bilden som visas alldeles för ljus eller alltför mörk. Använd piltangenterna för att justera dessa inställningar på samma sätt som du justerat "Skärpa" tills bilden på din skärm passar dina behov.
  4.
  Välj "Spara ändringar och Avsluta. " Detta lämnar meny på skärmen. Inte bara trycka på "Meny" knappen igen, eftersom det kommer att gå ur ombord menysystem utan att spara dina inställningar, och du kommer tillbaka till ritbordet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Sony Vaio snabbtangent felsökning

Relaterade artiklar


 • hur man byter en lcd inverter på en Compaq Presario 2100
 • Hur konvertera en LCD till en pekskärm
 • hur man fixar ett stopp fel sida på en HP start
 • skäl att lägga till fler datorns RAM
 • hur man använder exar flash-enhet i Windows 98
 • hur man använder en Xbox 360 controller på pc-spel
 • hur man byter kassetten på en Compaq ij650 skrivare
 • hur du kan få en CD-enhet till en IBM tror pad
 • hur man uppgraderar en thinkpad 2724 cpu
 • användningsområden för projektorer