Dator > Skillnaden mellan CD-R & CD-RW skivor

 • Skillnaden mellan CD-R & CD-RW skivor


 • En CD-R, som står för "CD-R," kan spelas in på en gång. De är billiga och fungerar bäst när du spelar in data som inte kommer att ändras. En CD-RW, eller "CD-RW," kan användas för många gånger för att skriva data, arbeta ungefär som en hårddisk. En CD-RW är bäst används för att lagra små mängder data över tid-till exempel för att säkerhetskopiera flera viktiga filer som kan förändras, men används dagligen. Under många år kunde inspelningsbara CD-ROM-enheter spela in en skiva bara en gång, men de flesta kör nu stöd för både CD-R och CD-RW format.

  Äldre CD-brännare

  Äldre-version CD-ROM-enheter kan inte skriva till både CD-R och CD-RW format. Vissa kan ha möjlighet att läsa dem båda, men inte alltid, andra kanske kan läsa en och inte en annan. Nästan alla CD-ROM-enheter tillverkats sedan mitten av 2000-talet, dock behandla CD-R och CD-RW så som de skulle någon annan CD. Likaså nästan alla tillverkade nya ljudutrustning, som ditt hem eller bilstereon, handtag CD-R och CD-RW som det skulle ett kommersiellt tillverkat CD och har inga problem att spela dem.

  Grunderna

  Den skillnad i hur varje typ av skiva är tillverkad och det material som används återspeglas i skillnaden i deras kostnader. CD-skivor, till exempel, är billiga-vanligtvis ca $ 1 styck och med 2010. CD-RW innebär en mer komplicerad tillverkningsprocess med hjälp av olika material som gör att data kan raderas och ändras (eller åtminstone verka så till CD läsaren), vilket resulterar i högre kostnader. Först måste man skilja mellan professionellt tillverkade CD-och hem-färdskrivare. CD-ROM lagra data i binär form, liksom alla uppgifter på dator. CD-R yta under en tydlig beläggning är aluminium film som reflekterar ljuset. Professionellt tillverkade CD-skivor är märkta med en serie gropar i aluminium, liksom kärna områden, och CD-ROM-läsaren lyser en laser på skivan och läser hur mycket ljus som får reflekteras tillbaka från urkärnade och kärna områden. Heminspelade CD-R inte kan faktiskt gropar på CD, men har möjlighet att göra CD-skivor tycks ha dagbrott. Så när läsaren använder sina laser, som faktiskt aldrig vidrör CD, läser laser hemgjorda CD-skivor som det skulle läsa gropar som faktiskt inte är där-de bara verkar vara

  CD-R vs CD. -RW

  inspelningsbara CD-skivor är belagda med metall och överdrog med ljuskänslig färg. Färgämnet lager reflekterar tillbaka till en CD-ROM-enhet bara som en tom CD. Under inspelning, värmer en laser på metall och färgen lager på vissa ställen så att de ändrar sin reflektionsförmåga för att likna en grop på en aluminium urkärnade-CD. En CD-RW-skiva har inte färg-och metallbeläggning av cdr-skivor. Istället CD-RW-skivor belagda med ett mycket dyrare metallegering med reflekterande egenskaper som ändras beroende på temperaturen som du värmer den. En CD-RW-enhet laser har tre olika effektlägen. Den höga inställningen värmer legering till omkring 600 grader, vid vilken temperatur det lödskarven. När den stelnar igen, har det förlorat sin reflekterande egenskaper. Detta imiterar en grop. Samma plats kan värmas till en lägre temperatur (ca 200 grader Celsius), vilket kan göra att återgå till sin ursprungliga reflektionsförmåga. Det var så det överskrivningar ett område. Den lägsta effekt inställning används för att läsa data utan att ändra den.

  Färg gör skillnad

  De olika färg-skivor du väljer att göra en skillnad i livslängd för kostnaden och deras förmåga att erkännas av de flesta CD-läsare. CD-skivor med en grön färg och guld metall anses standard och har en specificerad livslängd på cirka 10 år. På grund av sin enhetlighet, det brukar bli mer förlåtande med de typer av läsare klarar av att spela det. Det bör spela bra i de flesta CD-spelare. CD-skivor av guld färg och guld metall är mer känsliga och lite mer ryckiga med vissa CD-läsare, framför allt äldre. CD-skivor med blå färg och silver metall är den långvarigaste av alla cd-skivor men kanske inte alltid spela på äldre CD-läsare (och även några av de nyare modellerna). De är gjorda för att hålla ett sekel, och därmed är bra för långtidsförvaring.

  Tips för att skriva och skriva

  Stäng av datorns skärmsläckare under inspelning så att den inte konkurrerar med de resurser-system. I själva verket bör du inte använda datorn för något annat under inspelningen. Stäng av alla program som körs i bakgrunden innan inspelningen, inklusive antivirusprogram, eftersom de kan störa inspelningen. Om du är i marknaden för en CD-RW-enhet, köp en med en stor buffert av 1 megabyte (MB) eller mer. Kör en defragmentering av hårddisken innan du spelar in så att informationen är lättare hittas av datorn medan inspelningen. (Även en mikrosekund av glitch kan förstöra en inspelning. ) Om du bränner från hårddisken, stänga av funktionen energisparfunktioner på datorn eller sätta den till sin högsta använda inställningen. Slutligen använda en lägre inspelningshastighet än vad brännaren kan utföra för att säkerställa en renare brinna.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:diy Daewoo cn530 hårddisk byte

Relaterade artiklar


 • hur man använder enheten SanDisk flash med Apples mig
 • hur man installerar HP-programvara LaserJet-skrivare för gratis
 • hur man bygger en egen 6400 cpu pc
 • hur reparera bakgrundsbelysningen på en hp pavilion ze1210 laptop
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • hur man väggmontering en bärbar dator
 • HP dv9000 laptop tangentbord ersättning
 • hur du ställer in en SCSI-hårddisk stift
 • demontering instruktioner för en 12-tums PowerBook G4
 • hur man installerar en b120 Inspiron skärm laptop bildskärm