Dator > Hur du tar isär en i serie thinkpad

 • Hur du tar isär en i serie thinkpad


 • Med i serien ThinkPad infördes som de minsta och mest bärbara laptop ThinkPad-modell. Tar isär den kan vara lite knepigt, särskilt eftersom det inte finns mycket att arbeta utrymme inuti den bärbara datorn. Det är dock en användbar färdighet att bemästra. Den låter dig ta bort, byta och felsöka viktig maskinvaruenheter inuti din laptop. Dessutom ger det dig möjlighet att förstå hur din bärbara dator är byggd, vilket gör dig till en mer utbildad laptop-användare i processen

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  ESD armband.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, koppla ur nätsladden, ta bort externa enheter och sedan stänger LCD-skärmen tills det låser fast.

  2.
  Placera den bärbara datorn nedåt med den främre kanten på den bärbara datorn mot dig. Leta upp batteriet på den bärbara datorn botten hölje. Skjut på låsfliken säkra batteriet inne i facket, och lyft sedan ut batteriet ur facket.
  3.
  Leta reda på hårddisken i det nedre högra hörnet av bärbara botten hölje. Använd ett mynt eller platt skruvmejsel att stänga av hårddisken låsskruven motsols. Ta tag i frontluckan på hårddisken längs den vänstra kanten på den bärbara datorn och ta bort den. Ta tag i dragfliken sträcker sig från hårddisken och dra ut hårddisken ur facket och lägg den åt sidan.
  4.
  Leta DVD-enheten på det övre vänstra hörnet av laptop botten hölje. Ta bort enstaka Phillips-skruv placerad precis ovanför det övre vänstra hörnet av DVD-enheten. Skjut på låsfliken på nedre vänstra hörnet av DVD-enheten. Ta tag i framsidan av i DVD-enheten och dra ut den ur sitt fack.
  5.
  Ta bort de två Phillips-skruvar nära mitten av den bärbara datorn botten hölje. Vänd den bärbara datorn över och öppnar LCD-skärmen så långt det går.
  6.
  Skjut på tre låsflikarna längs den nedre raden av tangenter på tangentbordet. Ta tag i tangentbordet från nedre kanten, lyft upp på tangentbordet, och sedan koppla tangentbordets bandkabel från där den ansluter till den bärbara datorn. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  7.
  Leta backup batteriet eller CMOS-batteriet, precis ovanför den bärbara datorns pekplatta. Koppla bort backup batteriet kabel från moderkortet och ta bort batteriet från den bärbara datorn.
  8.
  Stäng LCD-skärmen och vänd laptop över, med framkanten på den bärbara datorn mot dig. Ta bort den inre Phillips-skruv från det övre högra och övre vänstra hörn. Vänd den bärbara datorn över, öppnar LCD-skärmen och ta bort gångjärnskåporna från varje gångjärn på vänster och höger sida av skärmen. Ta tag i mitten och ta bort den från den bärbara datorn. Det mellersta täcka är en tunn remsa av plast precis under LCD-skärmen som spänner över bredden på den bärbara datorn.
  9.
  Leta LCD videokabeln som sträcker sig från den vänstra sidan av LCD-skärmen . Följ den till dess kontakt på moderkortet och koppla loss den från moderkortet. Ta bort enstaka Phillips-skruv från varje LCD gångjärnet. Fatta varje sida av LCD-panelen och avlägsna den från den bärbara datorn. Detta gör att du med bara basen på datorn.
  10.
  Vänd den bärbara datorn bas och ta bort de fem kvarvarande Phillips-skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över och ta tag i bakkant bärbara lamphuset och börja skilja höljet från den bärbara datorns bas. Arbeta dig att framsidan av bärbar dator och koppla sedan bort pekplattan kabeln från moderkortet. Lyfta hela övre hölje från den bärbara datorn bas och ställ den åt sidan.
  11.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna från den övre kanten av moderkortet och lyft den ur basen den bärbara datorn noggrant.

  tips och varningar


 • Använd ett ESD (elektrostatisk urladdning) armband för att förhindra skador på datorns maskinvara som orsakas av statisk elektricitet.
 • Om din bärbara dator fortfarande omfattas av garantin kan bli ogiltiga avtal genom att demontera din bärbara dator. Dessutom orsakade någon skada av demontering får inte täckas av garantin avtal. Kontakta Lenovo direkt för mer information (se Resurser).

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:felsökning en HP-port slimline serienummer

Relaterade artiklar


 • hur man installerar bärbara högtalare
 • hur man kan kontrollera om datorn nätaggregat blåses
 • hur du ändrar hårddisken på en Toshiba A205-s5831
 • hur du uppgraderar digitala pc 5510 minne
 • hur man byter låg spänning strömförsörjningen på en HP 8150
 • hur man installerar en 3-d grafikkort
 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • hur du ställer in Belkin 802,11 g
 • hur man byter HD i en iMac G4
 • grafikkort kompatibelt med Windows Vista