Dator > AMD vs Intel mikroprocessor

 • AMD vs Intel mikroprocessor


 • För många datorentusiaster har debatten mellan AMD och Intel processorer pågått. Under åren har dock dessa processorer ändrats väsentligt. Varje jämförelse mellan AMD och Intel har att ta hänsyn till mikroprocessorn plattform som stödjer det, liksom den typ av arbete mikroprocessorn förväntas göra. I förlängningen de funktioner som omger processorn samt plattformar bestämmer också prestanda av processorn

  Application Performance

  Köra multimedia applikationer i en multitasking miljö kan arbeta en processor till kanten. Programmets prestanda avgör hur en mikroprocessor kan hantera dag till dag standard kontorsprogram som kräver körs ett Internet-program, ett grafikprogram och ett ordbehandlingsprogram på samma gång. AMD X2 processorer presterar bättre i en multitasking miljön än Intel-processorer av samma tekniska egenskaper.

  Gaming

  3D-spel kan avgöra resultatet av en mikroprocessor. Tester görs genom att stänga av den avancerade inbyggda grafiken chip och låta mikroprocessorn göra grovjobbet. I 3D-spel visar AMD X2-processor mycket bättre 3D-spel prestanda, vilket gör det mycket bättre anpassade till 3D-spel.

  Fotoredigering

  Bild omvandlingar processorkrävande uppgifter som kan konsumera en massa processor tid. AMD X2 processorer tenderar att överträffa Intel-processorer genom att ge bättre fotoredigeringsprogram resultat i fråga om CPU-användning.

  MP3-kodning

  kodning är ett annat processorkrävande aktivitet. Processorer har utformats för att stödja flera processor trådar, vilket är viktigt i kodning. Dual-core processorer med stöd för flera gäng från Intel verkar överträffa AMD-processorer med en marginal på 20 procent.

  Videokodning

  Nya produkter som Microsoft Media Center och andra hem underhållningsprogram som stöder video encoding är allt vanligare . Videokodning poäng är alltså en viktig faktor vid varje jämförelse mellan de två processorerna. AMD X2 och Intel Pentium D-processorer verkar vara statistiskt bunden när det gäller videokodning. AMD mikroprocessorer har bibehållit en konsekvent strimma av hög prestanda som konkurrerar väl med Intel-processorer på detta område.

  Pris

  Pris bestäms utifrån resultatet per investerad dollar. Generellt AMD mikroprocessorer tenderar att vara billigare jämfört med Intel-processorer som erbjuder samma prestanda. Dock är skillnaden minimal, oftast på grund av sättet prissättningen görs. Medan AMD X2 chips erbjuds på per individ-jämförpriser är Intel-processorer tillhandahålls på ett förslag motsvarande pris som är baserat på 1. 000-enhet partier.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man ansluter en subwoofer till en dator

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en partition på nätet
 • hur man kopierar musik från en CD till DVD
 • hur du installerar ett PCI trådlöst LAN-kort för en Dell OptiPlex gx270
 • Felsökning av en extern hårddisk till usb hitachi
 • Skillnaderna mellan SDRAM och DDR
 • felsökningsguide steg för en enklare tonerkassett
 • hur man gör datorskärmar till skärm bil tv
 • hur till återvinna en raderad doc fil på en penna driva
 • hur man ansluter en Toshiba laptop till en Panasonic plasma-TV
 • hur man ökar PC nätaggregat