Dator > voip fax frågor

 • voip fax frågor


 • Kommersiella Voice over Internet Protocol (VoIP) tjänsteleverantörer började föröka sig i 2004. . De förbättrade tjänster så snabbt att genom 202C tidningen Forbes hänvisas VoIP som en av de viktigaste teknikerna för moderna företag. De har blivit en enkel att använda, tillförlitliga och billigare alternativ till den vanliga telefon. Det är, tills du måste skicka ett fax. Faxen är konstruerad för att arbeta över gamla analoga telefon-nätverk. Faxa över VoIP är fullt möjligt, men det har några frågor du måste ta itu med.

  Lägre överföringshastighet

  I VoIP, mänskliga röster och andra ljud omvandlas en analog telefon adapter (ATA) i digitala signaler som skickas till alla som får plats via Internet. Men jämfört med fax, använder VoIP faktiskt en lägre överföringshastighet eller ränta överförs signaler-ca 9. 600 per sekund. Den senaste faxmaskiner tenderar att överföra data vid hastigheter högre än så. På grund av skillnader i hastigheter överförda uppgifter är skadade eller förlorade. Ofta när en fax känner att vissa uppgifter är förlorat, det automatiskt slutar sända.



  En lösning för detta är att sänka baud rate för faxmaskinen att 9. 600 ger men inte varje fax manuellt instruktioner om hur man fördröja dess överföringshastighet.

  VoIP extra buller

  VoIP har ofta lite extra oljud igenom, på grund av tillfällig instabilitet på bredbandsanslutningar. Det kan vara acceptabel för det mänskliga örat, men det är tillräckligt för att automatiskt stoppa eller återställa en faxöverföring.



  De senaste faxar har vad som kallas en felkorrigeringsläge (ECM), som analyserar fått ramar för alla skadade data. VoIP brus eller dålig signalstyrka kommer att orsaka en del av en faxöverföring att gå förlorade och ECM kommer att utlösa en "återutsända" signal. Den sändande faxen kommer att hålla vidaresändningar tills ditt fax försök bedöms ett kommunikationsfel. För att undvika detta problem, helt enkelt inaktivera din fax ECM. Om du inte kan hitta instruktioner om hur man gör det i maskinens manual, kan du hitta instruktioner för några av de mer populära fax modeller på webbplatser som VoipMechanic.

  Rätt Codec

  Se till att din Internet Service Provider (ISP) kan stödja rätt codec eller signal avkodning programmet i första hand. Det korrekta ljud-codec är T. 38, en fax som standard relä metod som är utformad så att faxa över VoIP med bättre detalj.



  Kontrollera också att din VoIP-anslutning själv är inställd till en noncompressed codec som heter G711. Många VoIP-leverantörer använder en "Bandwidth Saver"-inställningen eller codec som G729, som kommer att göra dina fax misslyckas. Om du inte har tillgång till att ändra denna inställning, måste du be din VoIP-operatör för att ändra det åt dig.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kan spara bilder till en Dell Axim X51 PDA





Relaterade artiklar


 • hur man installerar en begagnad hårddisk
 • hur man byter hårddisk i en Solid State Disk laptop
 • anvisningar om hur du torka en hårddisk ren och installera ett operativsystem
 • Felsökning av en HP Pavilion dv6119us
 • Vilka är fördelarna med en hanterad switch?
 • hur man använder ett PCI-RAM-enhet som en sida fil
 • Hur tilldelar jag en ledig del av hårddisken?
 • hur man installerar en trådlös skrivare på en bärbar dator
 • felsökning en gigaware USB till seriell kabel
 • hur man diagnostisera problem datorkabeln