Dator > vad är PC2700 RAM?

 • vad är PC2700 RAM?


 • PC2700 RAM-minne (RAM) är en särskild typ av minne som används av några personliga datorer. Dess data kan nås oavsett var det är på chipet. Detta skiljer sig från medier som kräver data tillgång sekventiellt, såsom magnetband. PC2700 hänvisar till RAM: s specifikationer. Den indikerar RAM hastighet, överföringshastighet och cykeltid, alla viktiga faktorer i minnesprestanda

  Funktion

  PC2700 är ett av prestanda betyg för Double Data Rate Synchronous Dynamic RAM (DDR SDRAM), den nuvarande PC minne som standard och med 2010. Termen "dynamisk" RAM visar att den förlorar sin data om den inte är ansluten till en strömkälla. Tillverkarna anser att det är "synkron" eftersom det kräver en elektrisk puls eller "klocksignal," från datorn för att överföra information. Därför driver RAM i fas med den datorns klockfrekvens. Enligt Simmtester. com, "Double Data Rate" betyder att RAM överför data två gånger per klocksignal.

  Identifiering

  En viss typ av DDR kan gå genom två olika namn. PC2700 är en "industri namn. " The 2700 hänvisar till minne topp överföringshastighet, eller den maximala mängden data som den kan överföra per sekund. PC2700 kör i system där busshastigheten mellan minnet och processorn är 166 MHz. Men eftersom DDR överför data två gånger per klocksignal, den effektivt körs på 333MHz (dvs kör det 333 miljoner överföringar per sekund). Eftersom bussen är 8 byte (64 bitar) bred, är den högsta överföringshastigheten 333 x 8=2664, eller 2700 MB /s. PC2700 är ibland märkta med DDR-333. Denna benämning, som använder minnets datahastighet, är känd som sitt "eget namn", enligt Crucial. com.

  Betydelse

  Enligt PC Stats skapade tillverkare DDR RAM att svara på drastiska förbättringar i pris CPU klocka. RAM-teknik av tiden kunde inte leverera tillräckligt med data för att dra nytta av ökad CPU kapacitet. DDR fördubblats på ett effektivt RAM hastigheter. PC2700 var en av tre inledande DDR prestanda betyg, de andra är PC1600 och PC2100.

  Kompatibilitet

  I allmänhet är DDR-minne bakåtkompatibel. Detta innebär att nyare, högre prestanda typer av DDR kan installeras i datorer avsedda att köra på långsammare versioner av DDR. Det är, om du installera PC2700-minne i en maskin avsedd för PC2100, kommer det oftast fungera. En nackdel i samband med detta är att ditt 2700 MB /s minnet kan bara köras på 2100 MB /s per sekund. Observera att det inte fungerar tvärtom (PC2100 kommer inte att arbeta i en maskin avsedd för PC2700). Observera också att det finns olika typer av DDR (DDR, DDR2 och DDR3) som inte kan mixas och matchas.

  Överväganden

  PC2700 är inte nuvarande standard och med 2010. DDR2 och DDR3 på topp överföring på mellan 3. 200 till 17. 066 MB /s. Bland andra innovationer, dessa nyare typer av DDR bättre ta tillvara "prefetch buffert", en metod för att hämta flera bitar av data åt gången. Därför har de gjort PC2700 föråldrade.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du ansluter äldre skrivare till Vista

Relaterade artiklar


 • hur man bygger eller återvinna NTFS struktur
 • Hur man använder en dell fristående DVD-brännare
 • vad är meningen med open source hårdvara?
 • Hur konvertera en vga till en sammansatt video fil
 • hur man bygger en anpassad Dell-dator
 • användning av en dataprojektor
 • hur reparera en cyklisk redundans check på en hårddisk
 • hur man byter en CMOS-batteri på en Toshiba satellit psaa5u
 • hur man byter minne på 7330gz laptop
 • hur man använder en DVI-splitter