Dator > hur man helt radera en hårddisk & installera om program

 • hur man helt radera en hårddisk & installera om program


 • Under hela livet för en dator, uppstår ofta att behöva radera hårddisken och börja om på ny kula. Sådana skäl kan vara en infektion av ett virus eller en önskan att installera ett nytt operativsystem. Försäljningen av en dator till en annan part får kräva att behöva ta bort personlig information från systemet. Oavsett vad orsaken är en uppgift för att radera en hårddisk och installera program relativt enkelt och med lite tålamod, en aktivitet som kräver lite mer än koncentration och förberedelse.

  Du behöver:
  Gratis eller kommersiellt tillgängliga ISO bränning
  . Flera tomma cd-skivor.
  Gratis eller kommersiellt tillgängliga hårddisk radering programvara.
  Gratis eller kommersiellt tillgängliga hårddisk partitionering programvara.
  Operativsystem installationsskivan.
  Programvaruinstallation skivor.

  Förberedelser


  1.
  Ladda ner och spara filerna för för ISO-bränning, hårddisken radera programvaran och hårda köra partitioneringsprogramvara. Det finns många program tillgängliga online för vart och ett av dessa uppgifter-många är gratis och en del har en nominell avgift. Exempel kan vara ImgBurn, Darik Stöveln och Nuke och PartedMagic. Valet av programvara ska användas för varje av dessa uppgifter beror enbart på vad du föredrar.
  2.
  Leta upp installationsfilen för ISO-bränning och installera programmet till den lokala enheten på en dator med en DVD /CD-brännare.
  3.
  Använda ISO-bränning, bränna ISO-filen för hårddisken radera programvara och partitioneringsprogramvara till CD.

  Radera hårddisk


  1.
  Sätt in hårddisken radera program eller avskärmningen programvara i CD-enheten. Antingen Programmet kan radera en hårddisk, men om det förväntade resultatet av radera hårddisken är att säkerställa att befintliga data på disken inte kan återställas, använd programmet valt att radera hårddisken innan du använder partitioneringsprogramvara. Användning av hårddisken radera programvara är att föredra i situationer där en dator eller hårddisk säljs eller doneras grund av behovet att ta bort känslig data från enheten innan installation av ny programvara. För enkel omformatering och ominstallation av operativsystem och program där säkerhet befintliga filer är inte en fråga, användning av bara partitioneringsprogramvara räcker.
  2.
  Starta om datorn och följ anvisningarna för den valda programvara för att radera data från disken. Var säker på att du valt rätt disk att radera om datorn har flera enheter. När raderas, återvinning av filerna tidigare raderas är nästan omöjligt.
  3.
  Efter raderar data på hårddisken, partitionera om hårddisken för att möta dina individuella behov eller går vidare till steg 4 .
  4.
  Slå på datorn och sätter i skivan för önskat operativsystem. Starta om datorn och följ anvisningarna för installation av operativsystemet.
  5.
  Efter installation av operativsystemet, installera någon extra programvara.

  Tips och Varningar


 • Radera innehållet på en hårddisk tar bort alla data som finns på enheten. Utför alltid en backup av enheten eller några filer av vikt före raderat disken.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man använder en CAT5 till USB adapterkabel

Relaterade artiklar


 • hur du kopierar filer med hjälp av en USB-kabel
 • hur man kan återställa en CMOS-operativsystem på en bärbar dator
 • hur man rengör bläck på Canon i320
 • hur du ansluter en bärbar dator
 • Så här åtgärdar tråkiga bläck färg på en kanon W6200 skrivare
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk
 • hur man band bandkabel
 • hur man byter hårddisk i en Solid State Disk laptop
 • viktigt krav för spel laptops
 • hur man byter en HP Pavilion port a1102n usb