Dator > hur man byter en Dell XPS M1710 moderkort

 • hur man byter en Dell XPS M1710 moderkort


 • En bärbar dator moderkort innehåller alla de olika hamnarna nödvändigt att använda enheter som minnesmoduler eller en DVD-enhet. Ett helt dött moderkort kommer att resultera i en bärbar dator som inte kommer att sätta på, eller en sviktande moderkort kan resultera i komponenter som inte fungerar slumpmässigt. Om din Dell XPS M1710 moderkort har skadats, måste du helt riva sönder den bärbara datorn att byta ut moderkortet

  Du behöver:. .
  Phillips screwdriverFlat skruvmejsel


  1.
  Öppna XPS M1710 är "Start"-menyn och välj "Stäng av. "Koppla ur strömkabeln från porten på höger sida av M1710 och nära den bärbara skärmen. Vänd M1710 upp och ned.
  2.
  Hitta batteriet i det övre högra hörnet på den bärbara datorn: s fall. Tryck ner den svarta spärren direkt under batteriet och skjut den till höger. Lyft den nedre kanten av batteriet och ta bort batteriet från M1710.
  3.

  Ta bort de två Phillips hårddiskskruvarna nedanför den tomma batterifacket längst till höger kant av den bärbara datorn. Ta tag i utsatta plast kant hårddisken och skjut köra ut ur M1710.
  4.
  Ta bort skruven nedanför den tomma hårddisken port som är märkt med ett "lock" ikon. Ta tag i kanten på den exponerade DVD-enheten och skjut köra ut ur M1710: s fall.
  5.
  Bort båda av minnesmodulen skruvarna sitter till vänster om DVD-enhetens skruv. Lyft vänster sida av plast, fyrkantiga minne locket mot höger och ta bort locket från M1710.
  6.
  Tryck isär de två plastflikarna på övre och nedre kanten av den gröna, rektangel formad minnesmodul. Dra minnesmodulen till höger i 45 graders vinkel för att ta bort den från den bärbara datorn.
  7.
  Bort de två modem skruvarna sitter till vänster om minnesmodulen porten. Dra upp den vänstra änden av modemet och ta bort den från den bärbara datorn. Koppla den svarta och vita kablar som är anslutna till nederkanten av det gröna modemkortet.
  8.
  Dra ner metallen låsklämmorna nära botten av modemet och dra ut modemet ur M1710. Ta bort de fyra skruvarna högst upp kanten på fallet och de fem skruvarna i nederkant av ärendet. Vänd M1710 över och öppna skärmen. Tryck nedåt på skärmen så att hela datorn är om ute plan.
  9.
  Leta plast säkra gångjärn, som är placerad ovanför tangentbordet och under dess skärm montering. Tryck i slutet av en platt skruvmejsel under den högra kanten av plasten gångjärnet.
  10.
  Tryck skruvmejseln nedåt tills den högra sidan av gångjärnet dyker upp. Ta tag i kanten av gångjärnet och dra bort den M1710 laptop från höger till vänster.
  11.
  Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna ligger precis ovanför "F5" och "F12 "på tangentbordet. Lyft tangentbordet tills den är vinkelrät med datorväskan. Lossa kabeln fäster tangentbordet till den svarta porten på moderkortet.
  12.
  Lägg undan M1710 tangentbord. Bort de sex skruvarna i mitten av handledsstödet märkt med "P" inuti en cirkel. Koppla ur kabeln som går från toppen av handledsstödet till moderkortet.
  13.
  Dra handledsstödet från M1710 och lägg det åt sidan. Avlägsna de fyra skruvarna som håller "X" bockade kyla montering på högra sidan av moderkortet. Dra av församlingen.
  14.
  Leta torget CPU under kylning församling. Vrid låsskruven ovanför CPU moturs med en platt skruvmejsel. Dra av CPU och ställa den utanför M1710.
  15.
  Koppla ur tre svarta kablarna i nedre kanten av moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna längs mitten av moderkortet. Dra moderkortet mot toppen av fallet och skjut den helt ur M1710.
  16.
  Skjut in det nya moderkortet i den tomma datorväskan. Placera USB-enheter så att de stämmer med USB-enheten hålen längst till vänster i målet. Återmontera alla komponenter som avlägsnats tidigare i omvänd ordning.

  Tips och varningar


 • Jorda dig själv genom att röra vid något av metall anslutna till marken före hantering av nya moderkort eller delar av M1710.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en CMOS-batteriet på IBM i serie 1400

Relaterade artiklar


 • de typer av masslagringsenheter en dator
 • hur man installerar en extern hårddisk till NetWare
 • hur man installerar en USB-enhet masslagringsenhet i Windows 98
 • Vad är kännetecken på en hårddisk?
 • hur man återställer trumman på en OKI Printing Solutions laserskrivare
 • hur du tar bort en Acer 5315 nyckel laptop tangentbord
 • proffsen av videokonferenser
 • canon S200 skrivare felsökning
 • felsökning en HP-skrivare ut bakåt
 • Hur konvertera en vga till en sammansatt video fil