Dator > hur byta Maxtor hårddiskar

 • hur byta Maxtor hårddiskar


 • Lagring spelar en viktig roll i vilken dator som helst verksamhet. Bibehålla tillräckligt av den för att hålla mängden data du behöver kan vara en svår process som filstorlekar ständigt växa. Hålla uppgifter säkert finns tillgängliga kan vara svårt också, om en enda hårddiskkrasch kan förstöra år av arbete eller personliga saker. Maxtor har hållit upp med dessa datorer krav, förutsatt hårddiskar som kombinerar storlek med tillförlitlighet, men det finns tillfällen som du kan behöva byta en enhet till en annan i ditt system. Du kan avsluta processen snabbt utan att förlora data under bytet, men bara om bytet görs på rätt sätt

  Du behöver:. .
  PC
  Skruvmejsel.
  Maxtor nya hårddisken.


  1.
  Stäng av datorn och ta ur kontakten från baksidan av datorn.
  2.

  bort PC fall täcka för att få tillgång till Maxtor hårddisk. Placera fall på dess högra sida och ta bort skruvarna som gäller täckpanelen till fallet från baksidan med en stjärnskruvmejsel. Skjut fall täcka panelen i den bakre ungefär en tum för att lossa den från framsidan fallet panelen och sedan lyfta locket från fallet.
  3.
  Ta bort och undersöka kablarna till baksidan av din Maxtor hårddisk för att bestämma köra typ. En SATA-enheten kommer att ha en liten L-formad datakabel, medan en IDE-disk kommer att ha en längre 40-stifts kontakt som i två rader med 20 stift. Se den nya hårddisken är av samma enhet typ.
  4.
  Ta bort den nuvarande Maxtor hårddisk med hjälp av skruvmejsel. Ta bort skruvarna som håller enheten i dess enhetsfack från båda sidor. Upprepa fall täcka borttagningen på höger sida fall täcka för att komma åt skruvarna till höger sida av hårddisken i hårddiskfacket. Efter att ha avlägsnat den högra motorkåpan tar du bort kvarvarande skruvarna som enheten på plats. Skjut enheten från viken efter att ta bort skruvarna.
  5.
  Ställ jumper inställningarna på den nya IDE-disken, om det är den enhet typ som du byter. Undersök de små bygeln på baksidan av den aktuella enheten för att avgöra om enheten bildades som en mästare, slav eller enskild enhet. Denna bygel inställningen avgör hur enheten fungerar tillsammans med andra enheter i systemet. Ställ in bygeln på den nya hårddisken till samma inställningar på den enhet du har tagit bort från systemet. SATA-diskar har inga byglar som kräver inställning för installation.
  6.
  Montera den nya enheten i enhetsfacket. Skjut in enheten i facket, rikta in skruvhålen i enheten med monteringshålen i sidan av enhetsfacket. Fäst enheten på plats med skruvarna bort med den sista enheten.
  7.
  Återanslut kablarna bort från den sista enheten till den nyligen bytte Maxtor hårddisk. Anslut datakabeln som går från moderkortet till data-porten på din hårddisk, och strömkabeln från datorn nätenheten i uttaget.
  8.
  Tillbaka fall omfattar, skruva fast dem i målet. Anslut nätsladden till elnätet.
  9.
  Sätt på datorn, för att använda den nya hårddisken. Frekvensomriktaren kan detekteras automatiskt av systemet och, om förformaterad bör dyka upp i ditt operativsystem. Om det är oformaterad, då du kommer att behöva formatera disken med ditt OS innan du använder det.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband under processen att byta att förhindra komponent som skadar statisk urladdning från din kropp in i PC-komponenter.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du ställer in en RAID-kontroller kort för IDE-enheter

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en SanDisk USB-minne till en PC
 • Hur man köper rätt dvd drivrutin för din dator
 • hur gör jag förbifartsleden stöds patron meddelande på Lexmark X7170 skrivare?
 • hur man fyller en to692 kassett Epson
 • hur man överklockar en Compaq dator
 • hur man kan kontrollera om datorn nätaggregat blåses
 • diy bärbar hårddisk
 • hur du tar bort processorn från Intel d845gvsr moderkort
 • hur man uppgraderar en hårddisk på en Packard Bell j2422
 • hur man skriver ut på genomskinlig plast