Dator > dator byggnad tips

 • dator byggnad tips


 • Bygga egen dator har blivit allt mer populärt av flera skäl såsom customizability och pris. . Bygga din egen dator sparar pengar genom att du kan välja endast de delar och programvara du behöver. Datorkomponenter blir också mycket billigt när köpt från online fabrik webbplatser. Även om en egen inbyggd dator kan vara billigare, det kräver mycket planering och montering.

  Forskning innan man köper komponenter

  En mycket viktig faktor i byggandet av en dator är komponent kompatibilitet. Ta inte för givet att alla nya datorkomponenter är kompatibla och fungerar tillsammans. Börja med att hitta ett moderkort och kompatibel processor. Vissa webbplatser kommer även att sälja moderkort och processor combos som är till hjälp för kompatibilitet. När du har ett moderkort och processor vald, kan du börja forska andra kompatibla komponenter såsom RAM, hårddiskar, grafikkort, ljudkort, dator fall och mycket mer. Forskning andra datorer som liknar det du försöker skapa. Studera komponenter andra använder för att hjälpa till framgångsrikt bygga din dator.

  programvara

  När du skapar din egen dator, är programvara som ofta förbises. Du kommer att behöva köpa ett kompatibelt operativsystem och eventuellt ytterligare program som t. ex. Microsoft Word. Programvaran är ofta dyrare om den köps ensam än när du köper en förbyggda PC. Detta beror på att datortillverkare kan erbjuda programvara till ett lägre pris på grund av massinköp.

  Skapa en ren församling Spot

  Efter att du har köpt och fått alla dina komponenter, inrätta en församling område. En bra uppställningsplatsen är en hård yta bord med gott om utrymme. Undvika att göra installationen på slipande eller statisk utsatta ytor som mattor eller golv matta. Håll statiska ner genom att använda antistatiska armband finns på elektroniska butiker eller röra vid en metallyta varje gång innan du rör vid komponenter. I de flesta fall behöver du flera verktyg för att installera din dator delar. Du kan köpa byggsatser datorverktyg i fackhandeln att förenkla processen. Några verktyg du kommer sannolikt att behöva omfatta skruvmejslar, skruvar och klipp tråden.

  Arbeta långsamt

  När du bygger din dator, inte rusa installationen. I de flesta fall kommer att bygga din dator kräver flera timmar. Samla alla dina bruksanvisningar och hålla dem nära som referens, hänvisa till dem flera gånger för att se till att du installerar varje del korrekt. När du har installerat alla komponenter, kommer du vill kontrollera allt två gånger. Dubbelkolla anslutningar, kringutrustning och alla andra anslutningar. Om du stöter på en grov plåster, är det en bra idé att ha en andra dator med Internetuppkoppling finns. Detta gör att du kan gå online och ställa frågor på forum eller från tillverkaren hemsida som kan vara till stor hjälp.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du återvinner dator plast

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en HP trådlös skrivare med en bärbar dator och ingen router
 • hur man fixar en lös bärbar dator gångjärn
 • hur man ansluter en TV till en dator med DVI-kontakt
 • hur man överklockar ett nvidia gf7050 grafikkort
 • Vilka är de stora hårddisk inställningar i CMOS?
 • ersätter kortet Mini PCI i en bärbar dator
 • hur du ansluter kabel-TV till en Westinghouse övervaka
 • minnesuppgraderingar för Apple
 • hur du installerar en Windows-operativsystem i en Apple Macintosh-dator
 • hur man bygger ett Cantenna för ett trådlöst laptop