Dator > Vad behöver jag för trådlös utskrift?

 • Vad behöver jag för trådlös utskrift?


 • Trådlösa nätverk gör det bekvämt att ha mobila maskiner som bärbara datorer och netbooks ansluta till ett nätverk. Ett alternativ för trådlösa nätverk är att ansluta en skrivare, så dessa maskiner kan skriva ut på en skrivare utan att vara fysiskt ansluten till enheten. Endast ett fåtal la nätverk statister behövs när du ansluter till en trådlös skrivare

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel

  Betydelse

  Trådlösa utskrifter kan du skriva ut från alla enhet som har åtkomst till ditt nätverk. De viktigaste komponenter som behövs för att ansluta till trådlösa utskrifter är en router, trådlöst nätverkskort på din dator och en skrivare anslutning. Skrivaren kan anslutas till routern eller en annan dator med en trådlös anslutning eller en tråd.

  Typer

  Skrivaren kan hårdkodade till nätverket eller en trådlös adapter kan placeras på skrivaren, så det kan också anslutas med trådlös teknik. Om nätägaren beslutar att använda en hårdkodade anslutning, sedan en skrivarkabel behövs för att ansluta den till en dator i nätverket eller routern. Anslutningen gör det även alla andra maskiner att skriva till skrivaren, även hårdkodade datorer på nätverket.

  Identifiering

  Den viktigaste processen som identifierar en trådlös skrivare är IP-adressen. En IP-adress tilldelas till en skrivare ansluten direkt till routern. För skrivare som är anslutna till andra datorer på nätverket, är ingen IP-adress som krävs, men skrivaren måste delas på maskinen så att andra kan skriva ut till den med hjälp av en trådlös anslutning.

  Anslutning

  Innan en användares dator kan skriva till skrivaren måste den vara konfigurerad på den lokala maskinen. Windows ger användarna en "Lägg till skrivare" guiden. Guiden vägleder användaren genom processen att ansluta till skrivaren om den är ansluten direkt till en router eller en annan maskin. Detta installerar drivrutiner till maskinen.

  Fördelar

  Fördelarna med trådlös utskrift låter en användare att ansluta till en skrivare från alla maskiner i huset eller hemmakontoret. Gästerna kan även i hemmet eller på kontoret för att snabbt skriva ut dokument för rapporter eller möten. Säkerhetsåtgärder skyddar maskinen inte får användas av personer som inte är ansluten till nätverket, men detta behövs bara om administratören vill begränsa användarnas tillgång.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur isär en iMac G4

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en bärbar dator att ta bort hårddisken
 • hur man konfigurerar en USB 2.0 till en seriell RS232-adapter
 • hur du formaterar en HP Pavilion m7580n
 • hur man låsa upp ett ATI-grafikkort
 • hur att fylla en patron Brother Toner tn250
 • hur man fixar eller reparera hp tonerkassetter
 • hur man fyller en bläckpatron på en Epson Stylus Color 300
 • hur man bygger en Linux-dator
 • Skillnaden mellan en bläckstråleskrivare & en laserjet
 • hur du ställer in en HP trådlös skrivare med en bärbar dator och ingen router