Dator > Skillnaden mellan AMD och Pentium

 • Skillnaden mellan AMD och Pentium


 • Sedan 90-talet, har AMD och Intel har de två viktigaste utvecklare av CPU marker för användning i hemmet datorer i USA. Även bolagens marker har utvecklats på ett ungefär parallell tempo, hantera AMD och Intel Pentium chips computing frågor inom de mest skilda sätt, även casual datoranvändare förmodligen inte kommer att märka skillnaden

  Du behöver:.
  Bildredigeringsprogram programvara.

  huvudprodukter

  AMDs första raden processorer Athlon processor, medan Pentium flaggskepp linje har varit Pentium. Pentium infördes 1993 som den femte generationens chip som syftar till att ersätta de 80. 486 marker. Pentium har sedan byggts om och uppgraderats i senare generationer. Under 1999 var AMD: s Athlon lanseras som en konkurrent och grov beräkning motsvarande Pentium III. Sedan dess har både företag omgjorda och utvecklat flera klart skilda processorer i takt med stigande teknik och hänga med konsumenternas behov.

  Stiftkonfiguration och moderkort Skillnader

  Även om båda märkena av processorer utför samma beräkning funktioner innehåller de massiva design skillnader. Varje rad av processorer ansluts till moderkort annorlunda, inklusive olika pinout storlekar och anpassningar. Därför, för att ersätta en Pentium CPU med en Athlon chip, eller vice versa, måste du byta ut moderkortets CPU uttag.

  Memory Controller

  AMDs Athlon marker inkluderar unit minneskontroller inuti CPU själv, medan Pentium processorer avlasta minnet kontroll till moderkortet. Detta gör att AMD marker till-minnet snabbare än Pentium, men Pentium kan bearbeta mer information när du använder minne. För de flesta hemanvändare, är skillnaden i minnet hastighet märks.

  3D bildhantering

  ,  AMD och Pentium marker båda använda ett system med SSE instruktioner vid rendering komplex grafik, såsom 3D-representationer används i spel. Men AMD använder en kombination av 3D-Nu och SSE teknik. Dessa skillnader har hjälpt AMD överträffa Pentium marker i en oberoende undersökning av CNET.

  Pris vs prestanda

  I juli 2010, har Intels Pentium den överväldigande majoriteten av marknadsandelen, och dess övre och nedre -end-system är anpassade-och prissätts-både mot nya användare och tunga typer datoranvändning. AMDs sortiment av processorer leder flocken i middle-of-the-road chips, enligt CNET.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:typer av RAM-minne för en Dell Dimension 2350

Relaterade artiklar


 • felsökning en HP Deskjet d2345
 • Canon bläckstråleskrivare S300 felsökning
 • hur man byter hårddisk i en Solid State Disk laptop
 • hur man byter en Fujitsu n6410 kort laptop video
 • hur man fixar videon kontakten i en bärbar dator
 • hur du tar bort ett faxmodem på Vista
 • hur man installerar en extern hårddisk till NetWare
 • typer av tryckerier och användningsområden
 • hur man installerar en samsung laserskrivare ml1740
 • hur man använder en Xbox 360 controller på pc-spel