Dator > Definitionen av en mdf-fil

 • Definitionen av en mdf-fil


 • En Media Disc Image File (MDF) är en binär skivavbild fil som innehåller data som finns på skivan från vilken den skapades. MDFs kan skapas och används av flera Compact Disc (CD) och Digital Versatile Disc (DVD) Image Utility programvaror. Genom att skapa en MDF-fil kan användarna lagra på sin dator hårddisk en fullständig kopia av informationen på media-skivor de äger. En MDF betecknas med slutet av filnamnet

  Association med MDS-filer

  MDFs är skapas vanligtvis tillsammans med MDS-filer. En MDF innehåller den kopierade skivan data, och en MDS-fil innehåller sidhuvudet och spårinformation. MDFs är "monterad" på en användares dator med hårddisk emulator programvara som möjliggör användare att komma åt den kopierade informationen. Disken emulator programvaran lurar datorn till erkänner ett ytterligare CD /DVD-enhet med målet MDF i den. När en MDF är monterad, den automatiskt ger den information som lagras i motsvarande MDS filen ska visas korrekt på de simulerade CD /DVD-enheten.

  Tillsammans med alkohol Soft

  MDFs är oftast förknippas med skivavbilden emulator programvara Alcohol 120%. Den MDFs /MDS-filer är den egenutvecklade disken bildfiler av Alcohol 120%, och moderbolagets Alcohol Soft.

  MDF Ianspråktagande

  Förutom Alcohol 120%, kan flera andra program användas för att utnyttja en MDF. Det vanligaste är Trollkarl och Daemon Tools. Dessa program kan montera filen skivavbilden, skapa MDFs och konvertera MDFs i liknande format, t. ex. ISO eller BIN-filer. De flesta skivavbild emulatorer kan kringgå kopieringsskydd inbyggt i moderna CD och DVD.

  Funktioner

  MDFs uppfylla samma funktioner som Internationella standardiseringsorganisationen (ISO)-filer och andra skivavbilden filformat. De används för att backa upp media skivor som en användare äger. Användare tillbaka ofta upp datorspel på detta sätt, men andra användningsområden kan omfatta säkerhetskopiera systemet disketter eller datorskivor programvara. MDFs används också för att möjliggöra en användare att köra ett program utan att det behövs en fysisk kopia av en media skiva. Detta sparar tid och minskar behovet av skivan transport.

  Storlek

  MDFs är vanligen ungefär 650 MB, vilket återspeglar den mängd data som lagras på medier CD som de skapades. Om MDFs skapas från media DVD-skivor kan de vara upp till flera gigabyte i storlek.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man fångar systemloggen från en Cisco-koncentrator

Relaterade artiklar


 • ominstallation av en PC ljudkort
 • hur du skriver ut etiketter för fil Office Depot mappar
 • Hur konvertera videoband på ett Memory Stick
 • Creative WebCam effekter
 • hur man installerar en parabolantenn för datorer
 • hur man byter en Dell-dator hårddisk
 • Hur man använder en Kanguru kvicksilver hög hastighet extern hårddisk
 • hur du installerar ett kort Mini PCI för IBM ThinkPad T23
 • hur man återställer ett operativsystem på en dator och vann
 • fördelarna med Intel Centrino