Dator > vad är bästa datorn för spel & fotoredigering?

 • vad är bästa datorn för spel & fotoredigering?


 • Gaming och fotoredigering datorer används för att köra intensiva program som kräver en bättre än genomsnittet dator för att hantera systemet krav. Det finns ett antal viktiga komponenter du behöver tänka samtidigt som man bygger den perfekta datorn för dina behov

  Typer

  Det finns några olika typer av spel och fotoredigering datorer. Det alternativ som ger dig mest kan påverka är att bygga din egen dator. Du kan välja varje komponent och ofta spara mycket pengar att sätta ihop själv. Färdiga datorer erbjuder en möjlighet att välja begränsade anpassningsmöjligheter och få dem redan tillsammans. Många laptop tillverkare erbjuder hög prestanda färdiga bärbara datorer, även om mycket få bärbara datorer har möjlighet att uppgradera komponenter i framtiden.

  Grafikkort

  Grafikkortet är den viktigaste komponenten i ett spel och fotoredigering dator. Den styr all grafik bearbetning, och välja en nyligen släppt grafikkort erbjuder en form av framtidssäkra genom att skriva in på marknaden grafikkortet på toppen av tekniken kurvan. De flesta grafikkort görs av ATI eller Nvidia, eller företag som bygger på basen arkitektur av dessa två företag.  Några viktiga tekniska specifikationer för grafikkort är minne, gränssnitt och kompatibilitet. Video kort kommer ofta med 1 till 2 gig minne och detta överstiger de flesta systemkrav.  Det gemensamma gränssnittet är PCI-Express. PCI-Express-kort har ibland en funktion som kallas SLI. Detta gör att du kan köra två grafikkort samtidigt för ytterligare kraft. Grafikkort har ibland kompatibilitetsproblem med vissa maskinvarukonfigurationer, så forska samspelet mellan grafikkortet och resten av komponenterna är en bra idé.

  Datorkomponenter

  Andra betydelsefulla dator komponenter för ett spel och fotoredigering dator är processor, minne och kylsystem. Den största och bästa grafikkortet är meningslös om den körs i en processor hastighet flaskhals. Vanliga processor tillverkarna AMD och Intel. De flesta processorer kommer i dual eller quad core processorer, vilket betyder två till fyra processorer finns i ett chip. Totalt från 4 till 8 gig minne täcker alla behov du kommer att stöta på i spel och fotoredigering värld.  Ett bra kylsystem är viktigt för hälsan hos din spelautomater. Intensiv datorn bearbetar värma upp processorn, grafikkort och hårddisk. Om det är för varmt för länge, kan datorn starta om eller hårdvaran kan skadas. Ett lämpligt kylsystem håller temperaturen inom normala nivåer även under de mest intensiva användning.

  Programvara

  De allmänna riktlinjerna för högpresterande datorkomponenter täcker många olika situationer, men ibland måste du ta en titta på den programvara du ska installera på datorn. Kontrollera programvaran systemkraven för att se till att alla komponenter uppfyller eller överskrider rekommenderade kraven.

  Operativsystem

  spel och fotoredigering dator lämpar sig bäst för en 64-bitars operativsystem miljö. 64-bitars version av Windows 7 eller Windows Vista krävs för vissa spel och foto-redigeringsprogram. Den har en högre kapacitet för minne och processorkraft, och alla 64-bitars drivrutiner är certifierade av Microsoft för att minska förarens-relaterade krascher.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man läser ett microSD 4GB

Relaterade artiklar


 • fördelar med att köpa ett välkänt dator varumärke
 • felsökning av en Kodak 5000-serien skrivare
 • hur man identifierar en Leadtek WinFast 128MB grafikkort
 • hur man installerar en b120 Inspiron skärm laptop bildskärm
 • användningsområden för projektorer
 • hur man konfigurerar en USB 2.0 till en seriell RS232-adapter
 • Hur man använder en matrisskrivare med win2000/officexp arbetsstation
 • grafikkort kompatibelt med Windows Vista
 • hur man skriver ut på genomskinlig plast
 • för-och nackdelar med vattenkylning